København og Cold Hawaii bliver værter for VM i Stand Up Paddle surfing i 2017

Selvom der ikke er bølger at finde i Københavns Havn, bliver kanalerne i efteråret 2017 fyldt med verdens bedste surfere, når VM i Stand Up Paddling rammer Københavns Havn til efteråret 2017.

Dansk Surf & Rafting Forbund og Friends of Cold Hawaii i Thy i Vestjylland har vundet næste års VM i Stand Up Padling, hvor surferne både skal padle på fladt vand og i de fascinerende Vesterhavsbølger. Mesterskaberne afvikles derved i Københavns Havn og på et af de 31 surf spots i Cold Hawaii i Thy fra Vigsø i nord til Agger Tange i syd.

Derfor har mesterskaberne fået navnet COPENCOLD HAWAII. Cold Hawaii har Nordeuropas bedste bølger til at surfe i, og kanalerne i Københavns Havn inviterer til de mest spektakulære og bynære forhold at padle på. Det giver nogle af verdens bedste forhold for et VM i den hurtigst voksende vandsport lige nu.

“COPENCOLD HAWAII vil være en nyskabelse inden for internationale SUP-races. Vi vil benytte lejligheden til at sætte gang i en række lokale og nationale aktivitet før, under og efter begivenheden, der vil være med til at booste dansk stand up paddle, samle miljøet og få endnu flere danskere på vandet” siger Jakob Færch, formand for Dansk Surf & Rafting Forbund og medstifter af Copenhagen Watersports.

23475945090_6d3179f745_k

SUP DM 2015, Københavns Havn

Det er Dansk Surf & Rafting Forbund, der sammen med Friends of Cold Hawaii, Copenhagen Watersports, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark, har fået tildelt mesterskaberne fra International Surfing Association (ISA). Det er første gang, at ISA placerer et VM i Europa.

Rent sportsligt består mesterskabet af Long Distance Racing, som i lighed med åbningsceremonien afvikles i København. Derefter transporteres alle atleter til Thy, hvor SUP Surf, Technical Racing plus Relay Race og medaljeoverrækkelserne afvikles. Der vil være 280 – 300 deltagende atleter fra over 50 nationer inklusive hold fra 25 nationer. Eventen varer i tolv dage i alt, inklusiv ankomst og træning.

Der er en god chance for en dansk verdensmester, for den 22-årige Casper Steinfath fra Klitmøller er dobbelt verdensmester i SUP.

“Tænk at jeg kan forsvare mine to VM-titler og vinde guld foran mine venner og min familie i Cold Hawaii og København. Dét bliver stort. Jeg er vokset op i bølgerne. Jeg kender dem rigtig godt. Det er en stor fordel for mig, at VM kommer til Thy” siger Casper Steinfath.

23145010333_97ae87e40a_k

Casper Steinfath, Cold Hawaii

Spændende samarbejde mellem land og by

COPENCOLD HAWAII er et eksempel på, hvad Danmark kan byde på, når to byer går sammen. For Sport Event Danmark, der har hjulpet med at få mesterskaberne til Danmark, har samarbejdet mellem storby og landdistrikt været et vigtigt parameter, da Sport Event Denmark bevilgede 500.000 kroner.

“Copencold Hawaii – ja smag på ordet! Det skal vi nemlig til at bruge, fordi vi netop har fået tildelt VM i Stand Up Padling i 2017. Med Copencold Hawaii skal vi afvikle VM-konkurrencer både i København og Klitmøller – også kendt som Cold Hawaii. Det bliver et spændende samarbejde mellem land og by” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

23143595064_89e41df5b6_k

Peter Steinfath, Cold Hawaii

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar