Udstyr strandet i lufthavn udfordre danske atleter ved VM i stand up paddle

Christian Andersen, Caroline Küntzel og Noa Stender vandt 4 ud af 6 danske EM medaljer, da der blev afviklet EM i stand up paddle (SUP) i september. Nu er de klar til VM i Puerto Rico med troen på endnu flere medaljer. Desværre har udfordringer med at få leveret atleternes 4,5 meter lange SUP boards ramt det danske landshold.

Vi har i 1,5 måned været i dialog med det fragtselskab som det internationale surf forbund anbefaler og det lykkes os efter talrige e-mails og telefonopkald, at få sendt atleternes boards afsted med lovning på en tids nok levering i Puerto Rico. Desværre har op til flere fejl hos fragtselskabet betydet, at atleternes udstyr ikke er nået frem i tide. De har derfor trænet på lånt udstyr, som også skal anvendes de to første konkurrencedage indtil deres eget udstyr lander, fortæller en tydeligt frustreret Jesper Carlson, sportschef i Surf & SUP Danmark.

Det danske SUP landshold til VM i Puerto Rico. Fra venstre. Christian Andersen, Caroline Küntzel og Noa Stender. Foto: Jesper Carlson

Danskerne er dog tilsyneladende ikke det eneste land som har været ramt af logistiske udfordringer. Det italienske landshold har brugt hele 75.000 kr. på at få sendt blot fire boards afsted til Puerto Rico og i Frankrig valgte man først at sende atleternes udstyr til Miami for dernæst at få det sejlet ud til den caribiske ø.

Det er selvfølgelig drøn ærgerligt og dybt frustrerende for atleterne og deres sponsorer, men vi har tidligere set at placeringen af et VM på disse flotte eksotiske steder i verden skaber store logistiske og ikke mindst økonomiske udfordringer for landsholdene fordi det er vanskeligt, at få fragtet de lange og skrøbelig boards derud. Det vil vi selvfølgelig adressere over for det internationale surf forbund, så vi kan få en dialog igang om hvordan vi undgår lignende situationer i fremtiden, siger Michael Lindberg, sekretariatschef i Surf & SUP Danmark

God stemning i VM lejren
På trods af de logistiske udfordringer for det danske landshold er der god stemning i VM lejren. Caroline Küntzel er regerende Europamester i SUP sprint, Christian Andersen er indehaver af to bronzemedaljer i henholdsvis SUP Sprint og SUP Technical Race imens Noa Stender er Europamester i Junior SUP Surf. Det giver de danske atleter en vis tro på dem selv.

Selvom atleterne har måtte træne på lånte boards har deres træning fungeret rigtig godt og de virker alle sammen enormt fokuseret og skarpe. Danmark har nogle af verdens bedste SUP atleter og de fortjener at være med helt i toppen af konkurrencerne. Jeg er meget imponeret over deres tilgang til dette VM, og jeg håber vi får det bedste at se fra dem i løbet af de kommende dage, fortæller Jesper Carlson.

Christian Andersen træner i bølgerne i Puerto Rico.

Det danske SUP landshold deltager i VM fra d. 29. oktober til d. 6. November og allerede i dag kl. 18.00 dansk tid skal Christian Andersen og Caroline Küntzel i ilden i disciplinen SUP sprint. VM kan følges direkte på www.isasurf.org.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar