Rørt Casper Steinfath vinder en prestigefyldt pris for Skagerrak-togtet

Officiel pressemeddelse

Efter prisen beder Casper Steinfath nu thyboerne om økonomisk hjælp for at finde de sidste penge til en dokumentarfilm om Viking Crossing 2.0

Det var en overrasket og rørt Casper Steinfath, der mandag morgen dansk tid modtog SUP-verdenens svar på en Oscar for sin tur over Skagerrak, Viking Crossing 2.0.

Under det såkaldte SUP Awards i Californien USA vandt Viking Crossing 2.0 prisen ‘Expedition of the year’ – årets ekspedition.

– Jeg er så glad, rørt og stolt lige nu. Det er så vildt at stå her i Californien og blive anerkendt som dansker i et amerikansk miljø. Det er så stort at tage den mest prestige-fyldte SUP-pris i verden hjem til Danmark, siger den 25-årige Casper Steinfath fra Klitmøller.

Viking Crossing fandt sted den 18. marts i år, da den fire-dobbelte SUP-verdensmester på 18 timer og 30 minutter padlede 147 kilometer i et iskoldt hav fra Hirtshals til Kristiansand.

– Det er en anerkendelse af min hold og de udfordringer, vi mødte. Den her pris er ikke kun til mig – den går til hele mit hold, siger Casper Steinfath.

Prisen kommer på det bedst tænkelige tidspunkt, for en filmproducent er ved at sætte sidste hånd på en dokumentarfilm om Viking Crossing. Den kommer til at handle om, hvad der skete bag scenen.

– Vi glæder os til at fortælle historien om forberedelserne og de mentale udfordringer i at gøre noget, ingen anden før har gjort, siger Casper Steinfath.

Men Steinfath & Co mangler de sidste penge til efterbehandling og tekstning, så den kan blive klar til det internationale marked. Derfor sætter padlesurferen i denne uge gang i en Kickstarter-kampagne, hvor almindelige mennesker kan bidrage til, at filmen kommer på gaden.

– Viking Crossing handlede ikke at komme fra A til B. Den handlede om at sætte sig et mål og opnå det, og lære af sine fejl, hvis man ikke opnår sit mål. Jeg håber, at folk vil hjælpe mig med at filmen kommer ud, så vi kan fortælle det budskab, siger Casper Steinfath.

Det er planen, at filmen om Viking Crossing får premiere i foråret 2019.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar