Surfing

Traditionel surfing (shortboard, longboard, kneeboarding mv.) har været en del af det Internationale Surfing Associations (ISA) program siden 1964, hvor etableringen af daværende International Surfing Federation (ISF) fandt sted. Siden 1976 er der årligt blevet afholdt verdensmesterskaber i de traditionelle surfing discipliner. Senest i 2016 blev surfing (shortboard) optaget på OL-programmet.

Ved shortboard og kneeboarding gælder det som udgangspunkt for surferen om, at udfører kontrollerede manøvre/bevægelser med hastighed, kraft og “flow” i de mest vanskelige sektioner af bølgen. Innovativ og progresserede surfing samt en kombination og variation af større manøvre bliver taget i betragtning når der tildeles point. Surferen der som udgangspunkt evner disse kriterier og udviser den maksimale sværhedsgrad samt “commitment” på bølgen tildeles flest point.

Ved longboadring gælder mange af de samme regler som ved short- og kneeboarding. Dog lægges der her stort fokus på stil og flow. Elementer som “cross stepping” i og ud af sving, “noserides”, “carving” sving og “noserides” med vægt direkte på spidsen af boardet er en indikation på stil og flow i traditionel longboard surfing.

Surfers Code of Conduct

Surfers Code of Conduct er enkelte og simple regler som skal sikre den gode stemning og at du, og alle andre, får en god og sikker oplevelse på vandet.

Læs mere om Surfers Code of Conduct her.

Hvordan konkurrerer man i surfing?

Surfing konkurrencerne er bygget op af heats med max 4 surfere i hver heat. Hvert heat kan vare fra 20 min. til 30 min. og de to bedste bølger, ud af minimum 10 og et maximum af 15 bølger, fra hver surfer bliver noteret. De to bedste surfere går videre.

Det internationale pointsystem deles op i nedenstående kategorier og er derved med til, ud fra ovenstående kriterier, at tildele surferen x antal point for hver enkelt bølge.

PointsRanking
0.1 – 1.9Poor
2.0 – 3.9Fair
4.0 – 5.9Average
6.0 – 7.9Good
8.0 – 10Excellent