Hvide Sande og EM SUP 2022 godkendt af det Europæiske Surf Forbund

Officiel pressemeddelelse

Til august afvikles Europamesterskabet i stand up paddle (SUP) for første gang nogensinde på dansk vand. Hvide Sande er værtsbyen, og Waterz festivalen danner rammen om mesterskabet. Forberedelserne er godt i gang, og i weekenden var det europæiske surf forbund på besøg for at mødes med de danske arrangører og diskutere tekniske detaljer, stort og småt.

”A walk in the park,” siger Huw John, vicepræsident for European Surfing Federation (ESF)

Han uddyber, at han gennem sine mere end 30 år i sporten har været på utallige site visits. Weekendens besøg bekræfter ham i, at der er en kæmpe lokal opbakning, stor eventerfaring og ikke mindst fuldstændig styr på forberedelserne af det europæiske mesterskab i SUP, som også går under navnet EUROSUP.

Mr. John og den tekniske direktør fra Portugal, Tiago Matos, har sammen med Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF) og de lokale arrangører fra Hvide Sande, brugt de foregående dage på at gennemgå konkurrenceområderne både ved Vesterhavet og på Ringkøbing Fjord. Tiago Matos var med i 2017, hvor København og Cold Hawaii i Thy, delte værtskabet for VM i SUP. Besøget i Hvide Sande var hans første:

Jeg ved, at danskerne kan afvikle imponerende events. Danskerne kan levere. Det så jeg i 2017, og det ser jeg i dag her i Hvide Sande. Der er bare styr på alt, og de er sådan set allerede klar til afvikling. Der er stor lokal opbakning, og sommeren er ideel til SUP. Jeg var meget imponeret over fjorden, fordi google maps ikke afslører alt. Vi så også Vesterhavet og min erfaring siger mig, at det bliver rigtigt godt for SUP surfing.

De danske arrangører er ligeledes godt tilfredse med besøget fra det europæiske surf forbund.

Hvide Sande er mere end godkendt! Det er min helt klare oplevelse efter weekendens besøg og vi glæder os enormt meget til at afvikle EM i samarbejde med Dansk Surf og Rafting Forbund, Ringkøbing-Skjern Kommune og Sport Event Denmark. Det bliver det første EM i SUP på dansk grund nogensinde og ESF-besøget giver ro på bagsmækken til at fortsætte vores forberedelser, siger Katrine Kock Frandsen, der er projektleder for WATERZ.

Michael Lindberg, som er sekretariatschef i Dansk Surf og Rafting Forbund, fortæller, at netop site visits er afgørende for, at store mesterskaber bliver en succes:

Både vi og ESF har store forventninger til EM og det betyder rigtig meget at få forventningsafstemt den sportslige og eventorganisatoriske del før vi skyder i det hele i gang. SUP sporten er utrolig vejrafhængig og derfor er det vigtigt, at vi sammen kan stå på stranden og bagefter gennemgå planerne for afviklingen. Vi havde en rigtig god dialog og erfaringsudveksling og jeg er sikker på at det bliver et super godt EM.

ESF EUROSUP 2022 finder sted den 27. august til den 4. september 2022 og afvikles af Dansk Surf & Rafting Forbund i samarbejde med WATERZ, Sport Event Denmark og Ringkøbing-Skjern Kommune.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar