HVAD ER FRI PÅ VANDET

FRI PÅ VANDET er et nyt og helt unikt frirum og fællesskab – på vandet! Du får nu muligheden for at prøve surf eller Stand Up Paddle (SUP) på et helt nyt hold. Når du står på boardet mærker du den ubekymrede frihed, mens du flyder afsted på søer, kanaler eller på havet på et surf eller SUP board. 

Målgruppen for projektet er voksne, der lever med stress, angst og/eller depression. SUP holdet er et socialt og aktivt rum, hvor du kan udfordre dig selv i trygge rammer. Det er et anderledes terapeutisk rum – på det her hold skal du nemlig slet ikke snakke om eller tænke på dine udfordringer, du skal bare være i ét med nuet, naturen og vandet.

Projektet er støttet af Friluftsrådet. Det startede op i 2020 og varer indtil september 2022.

Det unikke ved surf og SUP

Det unikke ved Surf og SUP er, at det forener motion, mindfulness, fællesskab og natur. Aktiviteterne udfolder sig i det fantastiske og alsidige vandmiljø vi har tæt omkring os i Danmark. Projektet er det første i Danmark til fokuseret og udelukkende at udvikle surf og SUP hold til voksne, der lever med stress, angst og/eller depression. Projektet forsøger ikke at helbrede målgruppen, men vi vil med projektet skabe et frirum og et fællesskab, der kan styrke målgruppens evne til at leve med og håndtere de psykiske symptomer, som de oplever.

SUP og surf samler med andre ord:

  1. den fysiske aktivitet i naturen, der får kroppen til at føle,
  2. den meditative fordybelse, som får psyken til at trække vejret og
  3. det glade sociale fællesskab, der får sjælen til at grine

Fysisk

…den fysiske aktivitet i naturen, der får kroppen til at føle

Mental

…den mentale og meditative fordybelse, som får psyken til at trække vejret

Social

…det glade sociale fællesskab, der får sjælen til at grine

10 foreninger i hele landet

Projektet samarbejder med 10 foreninger på tværs af hele landet. I hver forening er der ét hold med 10-15 deltagere. Holdene mødes én gang om ugen til SUP- eller surfsessioner af 2 timer, inkl. omklædning og socialt samvær efter i har været på vandet. Der vil være koblet 2-5 instruktører på hvert hold.

Dygtige instruktører

Instruktørerne er uddannede SUP- eller surfinstruktører med mange års erfaring, de har også førstehjælp samt et særligt kursus omkring psykisk førstehjælp. Kurset om psykisk førstehjælp varetages af en anerkendt psykolog. Vi har fokus på dette emne for at kunne skabe et helt særligt trygt og tillidsfuldt rum, hvor vi tør være til stede i nuet og opleve vandet.

Aktiviteter hele året

Vi vil tilbyde aktiviteter hele året rundt. Derfor vil der i vinterhalvåret være mulighed for at fortsætte det aktive fællesskab gennem andre aktiviteter, som yoga, meditation og gå-og vandreture i naturen. Det er alle aktiviteter, der bygger på nogle af de samme elementer som surf og SUP, da de enten styrker dine fysiske kompetencer eller giver det frirum, som du har oplevet i løbet af foråret og sommeren.