Casper Steinfath forud for World Touren i New York: ‘Jeg sigter efter førstepladsen’

Officiel pressemeddelelse

Casper Steinfath går benhårdt efter førstepladsen på World Tourens verdensrangliste, når verdens 32 bedste padlesurfere mødes i weekenden i vandet ud for New York.

Casper Steinfaths har aldrig vundet World Touren, der populært sagt kårer den mest komplette Stand Up Padler. Det skal ske i år, siger den 25-årige padlesurfer fra Klitmøller. Foto: Lars Kaae Nielsen– Jeg er så klar til at give den gas og sigter efter den førsteplads. EM i sidste uge var et perfekt springbræt med to sølvmedaljer. Især andenpladsen på den lange distance gav mig et boost, for den beviser, at jeg kan være med helt fremme på den lange distance, siger Casper Steinfath fra New York.

Udholdenhed er nødvendigt, for på World Touren skal padlerne både besidde sprinterens eksplosion og langdistance-padlerens dieselmotor for at være med i toppen, da placeringen i sprint og langdistance bliver regnet sammen i den endelige stilling.

Rundt om Frihedsgudinden for første gang
Casper Steinfath blev tidligere padlet agterud, når ruten blev længere end fem-seks kilometer lang. Men i år har den 25-årige verdensmester fået styr på den lange distance med en World Cup-fjerdeplads tidligere på året og EM-sølvet i sidste år. Så udsigterne er gode for en 25-årig Thybo øverst på verdensranglisten, når de 10 kilometer rundt om Frihedsgudinden om lørdagen og den korte sprint på 300 meter tirsdag på Long Beach er overstået.

– Det bliver virkelig en episk tur på Hudson River rundt om Frihedsgudinden. Jeg har aldrig været i New York før, og det er første gang, at byen giver tilladelse til, at må padle rundt om den høje dame. Jeg glæder mig, siger Casper Steinfath.

Skulle det glippe for den 25-årige Stand Up Paddler fra Klitmøller, har han endnu tre chancer for at komme øverst på World Tourens rangliste, som er sæsonens helt store mål. Surferne mødes to gange i USA i oktober, inden finalen i Paris i begyndelsen af december.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar