Danmark bliver sensationelt 2. bedste SUP nation i Europa!

Europamesterskaberne i stand up paddle på Sardinien er netop afsluttet og det blev til en helt fantastisk samlet 2. plads for det unge danske hold som samtidig sikrede Danmark 2 x EM sølv og 2 x EM kobber.

Et super stoked landshold slutter EM med manér: 3 x EM sølv & 2 x EM kobber.

Det var en historisk god placering for det danske hold, da holdet opnåede en samlet 2. plads. Sidste år blev det nemlig til en samlet 3. plads, men på baggrund af de utrolig flotte individuelle præstationer i løbet af ugen kravlede det danske landshold altså yderligere et placering op på listen.

Først på ugen var det den 4 x Verdensmester Casper Steinfath som sikrede Danmark EM sølv i technical racing imens Christian Andersen og Nicoline Rasmussen fulgte efter med to flotte placeringer på 4. pladsen hvilket udløser en kobber medalje. Det var den unge Christian Andersens bedste resultat ved et EM nogensinde. Casper, som også fyldte 25 år på dagen, udtalte efter han var kommet i mål:

“Jeg er skuffet over, at det ikke blev til guld. Men det var et fantastisk ræs mod nogle gutter, der pressede mig til et nyt niveau. Jeg ramte ikke formen i dag – sådan er det nogle gange. Men så er der andre ting, som jeg kan fejre. Eksempelvis at stå med kanel i hele hovedet på min 25-års fødselsdag under et EM” (læs artikel på DR Sporten her).

Casper Steinfath omkring første bøjevending. Foto: Surfing Fisw

Nicoline Rasmussen padlede sig til en flot kobber medalje i technical race. Foto: Surfing Fisw

Senere på ugen gik det så løs igen, denne gang i langdistance disciplinen som tog atleterne ud på en modbydelige varm 15 km. rute. Her lykkedes det endnu engang Casper at sikre Danmark EM Sølv imens Christian Andersen og Nicoline Rasmussen hver især padlede sig ind på en super flot 6. plads. Casper fortalte efter racet:

“Det er det ondeste og mest modbydelige, jeg har prøvet i mine 10 år på et padlebræt. Det var 15 kilometer i bagende varme med vind fra siden og vind i hovedet. Jeg satte en vild sprint ind til sidst, men Martin fra Frankrig var for stærk” (læs artikel på DR Sporten her).

Casper Steinfath padler et varmt langdistance race og var tæt på at nappe 1. pladsen foran Franske Martin. Foto: Surfing Fisw

Det danske landshold havde også de to helt unge kommende SUP stjerner, Noa Stender (13) og Caroline Küntzel (15), med til EM for første gang nogensinde. Det var planen at de to skulle deltage i SUP surf konkurrencen, men pga. de dårlige bølgeforhold nåede eventorganisationen desværre aldrig at få afviklet bølgekonkurrencen. Det betød dog ikke at de to unge SUP atleter kedede sig. Noa Stender udtalte efter EM:

“Det var en kæmpe oplevelse at være med til EM på Sardinien. Det har været super fedt og jeg har virkelig lært meget”

Vi ønsker det danske SUP landshold stort tillykke med de flotte resultater ved EM 2018 og ser nu frem mod VM 2018, som afvikles i Kina den sidste uge i november.

Se udvalgte billeder fra EM nedenfor. Fotos: Surfing Fisw

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar