Jesper Carlson ansættes som ny sportschef i Dansk Surf & Rafting Forbund

Dansk Surf & Rafting Forbund har pr. 1. marts 2022 ansat Jesper Carlson som ny sportschef.

Jesper Carlson er 38 år gammel og har gennem de seneste 10 år stået i spidsen for udviklingen af dansk speedskating. Her er han på fornemmeste vis lykkes med, at få de danske atleter kvalificeret hele to gange til vinter-OL og ikke mindst leveret det bedste individuelle danske vinter-OL resultat nogensinde med speedskateren Viktor Hald Thorup som blev nr. 5 ved OL 2018. Jesper er selv tidligere landsholdsatlet og har et indgående kendskab til udviklingen af talent- og elitemiljøer i dansk idræt gennem sine mange års tætte samarbejde med både Team Danmark, Danmarks Idrætsforbund og en lang række danske og udenlandske eksperter.

Michael Lindberg, sekretariatschef i DSRF, siger:

”Vi er virkelig glade for, at have fået Jesper Carlson med på holdet i DSRF. Jesper har en enorm erfaring fra sit arbejde med dansk talent- og eliteidræt og er lige nøjagtig den person vi søgte. Han har gennem de seneste 10 år bevist hvordan man kan udvikle nogle af verdens bedste udøvere indenfor det der må betegnes at være en nichesport i Danmark, hvilket i den grad siger noget om Jespers kvalifikationer og dedikation. Derudover har han været med til at udvikle bæredygtige strategier for talent og eliteudøvere samt ATK-programmer (aldersrelateret trænings koncept) hvorfor den udvikling vi netop står overfor indenfor surf og SUP sporten i Danmark nærmest vil være 1:1 i forhold til Jespers tidligere arbejde. Samtidig er der ingen tvivl om at Jesper er en utrolig ydmyg person og jeg er derfor helt sikker på at han kommer til at passe rigtig godt ind i surf og SUP miljøet”.

Jesper glæder sig også meget til at komme igang og siger blandt andet:

“Jeg er super begejstret for at få lov til at arbejde med surf og SUP, som jeg har fulgt i mange år på sidelinjen og altid haft et ønske om at tage en større del af. Al min energi og tid har i en lang årrække været dedikeret til dansk speed skating og de seneste to Vinter OL, men endelig blev tiden rigtig til et skifte. Jeg glæder mig til at kunne bidrage til den videre udvikling af dansk surf og SUP og hjælpe atleter med at få de bedste betingelser for at kunne performe på højeste niveau”.

Jespers overordnede ansvar bliver at arbejde målrettet med DSRFs talent- og eliteindsatser inden for surf og SUP sporten. Herunder bliver det Jespers opgave, at styrke udviklingen for både nye talenter og den etablerede elite samt drive og udvikle DSRFs surf og SUP landshold. Jesper bliver tilsvarende de enkelte atleters tætteste sparringspartner og vil rådgive atleterne i alt fra deres fysiologiske og mentale udvikling til karriere og uddannelse.

Mere om er Jesper Carlson
Jesper Carlson er til daglig bosat på Møn hvor han bor sammen med sin kone og to børn. Han har gennem sit tidligere arbejde været vant til at rejse meget rundt i Danmark og resten af verden hvor det er lykkes ham, at skabe store world-cup og OL resultater med de danske speedskate atleter. Han har været med til at opbygge et elitemiljø og en talentstruktur fra bunden, som senere har udløst et tæt og langvarigt samarbejde med Team Danmark. Derudover er Jesper det han selv vil kalde ‘træningsnørd’ og han går derfor utrolig meget op i, at finde de få procenter hos den enkelte atlet som skal til for at slå konkurrenterne. Jesper har blandt andet også gennem tiden opbygget sit eget testlaboratorium og investeret i mobilt testudstyr således test af atleter kan gøres så fleksibelt som muligt.

Jeg har altid haft en passion for træner faget og konstant søgt nye veje for at få atleter til at præstere på det absolut højeste niveau. Jeg lader mig inspirere af mange sportsgrene, men prøver altid gennem samarbejde med den enkelte atlet, at finde den mest optimale vej til den gode præstation for dem.

Jesper fortæller ligeledes:

De danske surf og SUP atleter har allerede vist fantastiske internationale resultater og er nogle brand gode ambassadører for sporten. Mit mål som sportschef er, i samarbejde med atleterne, at skabe en kultur, hvor store mål, vedholdenhed, atleternes erfaring samt min bagage fra elitesport tilsammen vil skabe en unik talent- og elite struktur, der fortsat vil skabe store danske resultater ude i verden og konstant have danske atleter med til sommer OL fra 2028.

Jesper har gennem de seneste år selv været involveret i surf og SUP sporten, da han på Møn har startet foreningen “Vandklubben” som vil tilbyde surf og SUP aktiviteter. Ligeledes er han nabo til Møn Surf i Klintholm Havn på Møn, hvor Jesper af og til giver en hjælpende hånd med.

Min familie og jeg er flyttet til Møn for netop at være tæt på vandet, og med 200 meter til stranden så nyder vi ofte den frihed, det giver at være på vandet. Året rundt prøver jeg at kaste mig ud i bølgerne ved Klintholm Havn når vinden står i syd eller jeg tar SUP boardet en tur til Møns klint og tilbage, når forholdene er til det. Der er noget helt specielt og unikt ved at bruge naturen og vandet, som jeg personligt glæder mig til at bruge endnu mere tid på de næste mange år.

Jesper Carlson er i første omgang ansat 20 t/ugen, men det er med forhåbningen om, at stillingen senere kan øges til endnu flere timer.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar