Michael Lindberg ansat som projektchef i Dansk Surf & Rafting Forbund

Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF) har pr. 1. Februar 2016 valgt at ansætte 29-årige Michael Lindberg som projektchef i forbundet, som led i den for nylig annonceret millionstøtte fra Nordea-fonden i forbindelse med projektet STOKED – Aktive unge i det våde element.

Michael Lindberg skal igennem de næste 3 år lede projektet STOKED og i samarbejde med DSRFs bestyrelse udvikle forbundets mange aktiviteter. Ambitionen og målsætningerne er dybt ambitiøse, da surfing, stand up paddle og white water sport skal forankres i minimum 60 idrætsforeninger og mere end 15.000 danskere, herunder 10.000 unge, skal aktiveres igennem projektet.

Michael Lindberg var medinitiativtager til den transformation DSRF oplevede for godt 3 år siden, hvor rafting og surf aktiviteterne blev samlet under DSRF. Han har siden siddet som kasserer og sekretær i forbundets bestyrelse og har været en af nøglepersonerne bag de mange tiltag, som er gjort for udvikling af forbundets aktiviteter i Danmark. Desuden har han i samarbejde med Jakob Færch, formand i DSRF, udviklet netop projektet STOKED som fornylig blev støttet med 5,2 mio. kr. af Nordea-fonden.

”Vi har valgt at ansætte Michael fordi han besidder en lang række kompetencer og har et meget stort netværk i miljøet på tværs af alle aktiviteter. Det er elementer som er nødvendige for at vi kan få STOKED godt i gang fra første dag. For selv om der nu venter 3 års fokuseret udviklingsarbejde, så er der også mange mål der skal nås. På trods af sin unge alder har Michael allerede en lang erfaring med foreningsudvikling, idrætsprojekter for flere målgrupper og international idrætspolitik. Han har vist resultater både I sit frivillige og jobmæssige engagement igennem flere år. Endeligt så besidder han et drive og udviklingsfokus som er guld værd for DSRF som organisation, og som vi ved også smitter af på alle som Michael vil få kontakt med i projektet. ” siger Jakob Færch, formand i Dansk Surf & Rafting Forbund.

Michael Lindberg glæder sig også til at komme i gang med arbejdet:

”Jeg er utrolig tændt på opgaven og glæder mig vanvittigt meget til at kunne fokusere 100% på arbejdet. Da jeg har været involveret i forbundets aktiviteter i mange år er der selvfølgelig meget der ligger lige til højrebenet, men jeg går samtidig meget ydmygt til opgaven, da jeg er fuldt ud bevidst om at det er en gave at få mulighed for professionelt at arbejde med udviklingen af surfing, sup og white water sport. Mange ildsjæle har igennem de seneste 4-5 år lagt ufattelig mange frivillige timer i udviklingen af forbundets aktiviteter og er skyld i at DSRF er der hvor det er i dag. Jeg håber at de mange ildsjæle fortsat vil gøre en indsats og at endnu flere vil komme til således, at vi sammen kan øge interessen for sporten i Danmark. Projektet STOKED har brug for at vi er mange som tager fat og står sammen om udviklingen” siger Michael Lindberg.

Hvem er Michael Lindberg?

Michael Lindberg kommer fra en stilling som Projektleder i By & Havn, hvor han har siddet med udvikling af idræts- og kulturfaciliteter i nye byudviklingsområder. Tidligere har han været ansat som projektkonsulent i Anti Doping Danmark og sidder i sit frivillige virke blandt andet som formand i den Københavnske vandsportsforening, Copenhagen Watersports, og som formand for den internationale anti doping komite under det internationale rafting forbund. Derfor ligger projekt- og foreningsarbejdet også Michael meget nært.

”Jeg brænder for udvikling og synes det er sjovt at skabe forandringer. De ambitioner har jeg kunne udleve igennem tidligere jobs og det bliver i den grad også muligt i DSRF. Derudover har jeg altid været engageret i foreningslivet, både som menigt medlem og i bestyrelsesarbejdet. De seneste par år har der været fuld drøn på både nationalt og internationalt og det er sjovt at være en del af udviklingen” fortæller Michael.

Michael Lindberg er selv aktiv udøver inden for white water sporten, men har også stiftet bekendtskab med surfing i en tidlig alder og er generelt meget optaget af vandsport.

”Jeg har altid været glad for vand. Første gang jeg surfede var på Bali i 1995. Jeg var 9 år gammel og var tæt på at blive fanget i en rip current, men alt endte godt da min far kom mig til undsætning. Jeg tror jeg fik en naturlig respekt for vandet, men samtidig blev jeg også draget af bølgerne, havet og vandets enorme kapacitet. Godt 10 år senere stødte jeg ind i nogle drenge som dyrkede white water rafting og siden hen har jeg været en del af white water sporten med deltagelse ved adskillige rafting EM og VM mesterskaber” fortæller Michael.

Michael ved EM i Tjekkiet i 2012.

Michael ved EM i Tjekkiet i 2012.

Michael blev introduceret til stand up paddle sporten i 2010, da han i forbindelse med sin kandidatuddannelse i Idræt var bosat i New Zealand. Det var samtidig her at surfing blev en stor del af pauserne fra universitetet og det har derfor også været helt naturligt for ham, at blive engageret i udviklingen af sporten i Danmark.

”Da jeg boede i New Zealand var surfing en stor del af min hverdag og da det samtidig var tydeligt at stand up paddle sporten var i stor vækst synes jeg det var interessant at arbejde med sporten på et mere strategisk og organisatorisk plan. Den mulighed fik vi skabt med Dansk Surf & Rafting Forbund og det er fantastisk nu at se hvordan de forskellige sportsgrene vokser i hele landet. Jeg er personligt meget optaget af selve kulturen, da den er grundlæggende for hvordan og i hvilken retning vi kan udvikle sporten” siger Michael.

Michael håber at den kommende udvikling i DSRF også kan have en positiv effekt på et mere personligt plan:

”Jeg har selv to små drenge, en som fylder 3 år til sommer og en på godt 3 måneder. Jeg håber da at de næste 3 år er startskuddet på en stabil økonomi i DSRF, som kan sikre udvikling mange år frem i tiden og derved skabe en platform som mine og andres børn også kan få gavn af engang i fremtiden. Der er utrolig meget kvalitet i de idrætter DSRF beskæftiger sig med, både set ud fra et sundhedsmæssigt og psykosocialt perspektiv, og specielt i forhold til børn og unges udvikling” fortæller Michael.

Michael Lindberg bliver DSRFs eneste ansatte, men DSRF håber at det i løbet af de næste par år bliver muligt, at få sikret en stabil økonomi som kan være med til at øge antallet af ansatte i forbundet og derved også sætte yderligere skub i udviklingen.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar