Det vildeste lineup af surfere er klar til årets sidste surf tour stop!

I weekenden skyder vi det sidste stop igang på den danske surf tour 2017 og teamet bag surftouren har stor forventninger til weekenden.

Med Thisted Kommune og Westwind i Klitmøller i ryggen er det endnu engang lykkedes at få op imod 50 surfere klar i linuppen, og det ser ud til at startfeltet vil være det bedste nogensinde set på den danske surftour. Hele det danske surflandshold er selvfølgelig repræsenteret med brødrene Hartkopp, den regerende danske mester Esben Raffray, young gun Chris Holler og Anne Sofie på kvindesiden Men der vil også være surfere fra andre nationale landshold i Europa, som tager vejen til Danmark når touren skal afgøres.

Oliver Harkopp med et lækkert lip turn fra det 3. stop på surf touren i Hvide Sande. Foto: Hans Høite Agustenborg

Det tyske landshold kommer blandt andet med Arne Bergwinkel og Lilly von Treuensfeul. Sverige sender Tim Latte og Linn Birnbo afsted for at repræsentere de blågule farver, hvoraf Linn i øvrigt er reagerende tour vinder. Vi skal ej glemme Mor Meluka fra Israel som er tour vinder fra 2016 og i øjeblikket bærer den guldfarvede rashguard.

Rygterne i surfmiljøet siger også at der findes mange andre dygtige surfere blandt de andre tilmeldte til dette stop. Det gælder for eksempelvis  Olmar fra CR/NIC og Lenin S. og Jonas Bonnert som også kommer op fra Tyskland. På kvinde siden er det Vahine med den guldfarvede rashguard som beviser hun også er berettiget til en tour titel og årets comeback fra Hvide Sande, er Maria Andersen fra Norge som vandt det sidste stop.

Med den nuværende stilling for den samlede tour ser det dog ud til at vinderen for Open Men skal findes mellem Mor Meluka og Oliver Hartkopp. Chris Holler og Laurids Envold kan dog også blande sig i toppen hvis det går den rigtige vej for dem. På kvindesiden er det Vahine og Anne-Sofie med Marianne som dark horse.

Det seneste stop på surf touren leverede sublime forhold og vi håber selvfølgelig at vejrguderne er med os endnu engang. Foto: Mads Ejstrup

For at vinde det danske meterskab som touren også er en katalysator for kræves dansk statsborgerskab. Derfor vil kampen i Open Men stå mellem Olive Hartkopp, Chris Holler og Laurids Envold og for kvinderne Anne-Sofie og Marianne, da Paula Aflers og Savannha Challis ikke stiller til start. For juniorerne er det Marius som ligger i svinget til at vinde årets tour.

I et samarbejde med Marokko Eksperten skal surf touren også afgøre hvem der sendes til den første Skandinaviske Surf  konkurrence i Marokko nogensinde. Her ser det ud til at det er Oliver Hartkopp og Chris Holler som er klar sammen med enten Laurids Enevoldsen, Marius Aagsen, Robert Storm eller Morten Sonarsson. Blandt kvinderne  ligger det klart at Anne-Sofie og Marianne er skal en tur til Marokko.

Vi glæder os til at se alle til et brag af en surfkonkurrence og ikke mindst afslutningfest på en fantastisk dansk surf sæson i 2017.

Se den foreløbige stilling for surf touren her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar