Officiel pressemeddelelse!

Surf, Stand Up Paddle (SUP) & Rafting Forbund i Danmark!

Et specialforbund er etableret  og vil uden tvivl bidrage med et kæmpe løft af Surf, Stand Up Paddle (SUP) og Raftingsporten i Danmark. De aktive tager imod med kyshånd – forbundet får bred opbakning fra såvel bredde som klub og elite.
Foto: JP Australia

Foto: JP Australia

Initiativtagerne til det nye forbund, som bærer navnet Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF), har rødder i white water rafting, men er også surfere og SUP’ere. Michael Lindberg og Jakob Færch, fra Rafting Club Copenhagen har, som nogle af de eneste danskere, med succes dyrket SUP White Water og har på den måde markeret ligheden og fascinationen mellem de to sportsgrene.

Jakob Færch beskriver missionen med Dansk Surf & Rafting Forbund:

”Der skal skabes gunstige forhold for surf- og raftingsporten i Danmark, og DSRF skal arbejde for såvel bredde- som konkurrencesporten. Motionisterne, familierne, børnene og andre som endnu ikke har taget sporten til sig, skal vejledes og have mulighed for at prøve sporten af. Vi skal hjælpe med at afvikle nationale og internationale konkurrencer over hele landet, og udtage og støtte atleter til deltagelse ved internationale mesterskaber (som EM & VM).”

Michael Lindberg supplerer:

”Vi har også stor opbakning fra arrangører, som vil samarbejde om afviklingen af større events, og vi satser på alt fra skole, touring og racing i Københavns Havn, til race og surf i Vesterhavet og kombinerede SUP & Rafting begivenheder på vandmasserne i Sverige. Vi skal hjælpe klubber og skoler i gang med udstyr og uddannelse af instruktører, og i det hele taget fremme og udvikle sporten til fordel for alle. Og ikke mindst skal vi sørge for et solidt økonomisk fundament. Bestyrelsesposter, udvalg og arbejdsgrupper varetages af ressourcestærke personer fra begge miljøer.”

SUP DM 482Det er ambitiøse ord, men der er al mulig grund til optimisme. Det Internationale Surf Forbund (ISA) tror på konstellationen med en forening af de tre sportsgrene, og en bred skare af landets bedste surfere og SUP’ere har ligeledes givet udtryk for deres support.

Forud for etableringen af DSRF har Surfklubben NASA i Klitmøller, den nationale windsurfing organisation DBO, samt flere individuelle surf-entusiaster arbejdet for surfernes og SUP’ernes interesser herhjemme. Med DSRF får alle surf- og rafting-foreninger samt private ildsjæle inden for sportsgrenene en fælles platform at samarbejde ud fra.

Foto: Rommel Gonzales

Foto: Rommel Gonzales

Casper Steinfath, Danmarks nykårede verdensmester ved SUP VM 2013: “Det er fantastisk for os at sporten bliver forankret i et fælles forbund. Det betyder at vi kan få styr på de mange formaliteter, der skal ordnes for at sporten får det bedst tænkelige grundlag i Danmark. Jeg forestiller mig også, at forbundet har lettere ved at finde midlerne, som skal til for at sende eliten ud til de internationale stævner” .

Steen Carstens, mangeårig arrangør af surf-DM understøtter Caspers kommentar:

Hidtil har vi bare taget sagen i egen hånd og afviklet uofficielle mesterskaber med de forhåndenværende midler. Med forbundet i ryggen, kan vi afvikle langt bedre stævner og samle surfere over hele landet og derved gøre sporten langt mere synlig. Ideen med et forbund, der dækker både SUP, Surf og Rafting er ikke dum. På mange måder er det jo samme kultur. Det kan blive rigtig stort det her!

I rafting miljøet er man også begejstret for initiativet og tror på at det er den helt rigtige vej for at optimere sporten og træningsforholdende i Danmark:

RaceRafting1. fotomortenejlersen

Foto: Yanne Golev

“Vi har i mange år konkurreret på internationalt niveau, men må ofte til udlandet for at træne i det rigtige miljø. Med det fælles forbund samles kræfterne, og incitamentet for eksempelvis at etablere en kunstig white water kanal med surf-faciliteter i Danmark vil være langt større” siger Morten Bertelsen, landsholdspadler på det danske rafting landshold.

Forbundet bakkes også op af det kommercielle miljø. Rasmus Fejerskov der driver landets største surfskole i Klitmøller med flere end 3.000 kursister årligt, udtaler:

“Potentialet for SUP og Surf er meget stort i Danmark, men der er brug for gode uddannelser af instruktører, og for ordnede forhold som kan være med til at køre tingene i den rigtige retning. Det har vi manglet længe, og jeg glæder mig til at tage del i arbejdet sammen med resten af arbejdsgrupperne”.

Den tidligere topsurfer og ejer af Skandinaviens største distribution af surfudstyr, Torben Kornum, deler Rasmus Fejerskovs begejstring:

Racingrafting2Gonzales_27

Foto: Rommel Gonzales

“SUP-sporten vokser med raketfart ude i verden, og i 2013 kommer gennembruddet efter alt at dømme også i Danmark. Både SUP og Surf appellerer mere til bredden end de fleste forestiller sig, og vi har jo vand alle steder i Danmark, så der er al mulig grund til optimisme. Rafting er større end jeg troede. Med DSRF som platform får vi en effektiv og længe ventet samling på tre meget spændende vandsportsgrene, der i den grad appellerer til både børn, unge og voksne”.

DSRF opfordrer nu foreninger, klubber, skoler, institutioner og eventorganisationer, som allerede tilbyder surfing og/eller rafting, eller påtænker at gøre det, om at melde sig ind i forbundet og på den måde bidrage til udviklingen og få del i fordelene, som DSRF genererer. Forbundet vejleder også nye foreninger, som ønsker at starte op med forbundets aktiviteter. Enkeltpersoner og private teams kan også opnå medlemskab af DSRF, og derved få adgang til forbundets aktiviteter, ligesom kommercielle surfskoler og surfshops kan indgå samarbejdsaftaler med forbundet.

Du er velkommen til at kontakte forbundet på mail (kontaktdsrf@gmail.com) eller tlf. (2869 4774), Jakob Færch, Formand.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar