Casper Steinfath jagter VM-guld i El Salvador

De to Klitmøller-surfere, Casper Steinfath og Christian Andersen, er klar til at kæmpe for flere VM-medaljer, når VM i Stand Up Paddling begynder søndag aften dansk tid i El Salvador.

26-årige Casper Steinfath tager til sit syvende VM siden 2013 med masser af selvtillid i bagagen. Han fører verdensranglisten, og for en måneds tid siden vandt han Red Bull Heavy Water, hvor han var den stærkeste i seks meter høje bølger og tommetyk tåge. Dertil kommer ni VM-medaljer gennem årene – heraf fire af fineste karat

Men han stiller sig også op på brættet med mindet om sidste års VM i Kina, som var det mest skuffende i hans karriere. For første gang kom han hjem fra et VM uden individuelle medaljer.

– Selvom jeg har prøvet det seks gange før, er jeg altid nervøs før et VM. Der er så meget, der ikke må gå galt og så meget, der skal gå godt, hvis jeg skal stå med en medalje om halsen. Det mærkede jeg på egen krop i Kina sidste år. Derfor tager jeg til El Salvador med ambitionen om at spille en hovedrolle. Så må vi se, hvordan teaterforestillingen ender, siger Casper Steinfath.

Casper Steinfath celebrates his victory at Red Bull Heavy Water on Ocean Beach in San Francisco, California, USA on 18 October, 2019. // Willie Martini / Red Bull Content Pool

Bryder sig ikke om favorit-rollen

Det passer faktisk den 26-årige thybo ret godt.

– Jeg bryder mig ikke om at være favoritten. Jeg er bedst som underdog, som ham, der kommer snigende bagfra og overhaler de andre til sidst, siger Casper Steinfath, der er med i sprint søndag og technical race med indledende tirsdag og finaler onsdag.

Den anden Klitmøller-surfer, Christian Andersen, er med sine 18 år både med i juniorklassen og hos ‘ de voksne’. Han sætter alt ind på at komme øverst på podiet som juniorverdensmester. Der er udsigt til bølger på El Salvadors Stillehavskyst, og det er noget, der tiltaler både den ældre og den unge thybo.

– Min chance er klart bedst, når forholdene minder lidt om Thy med bølger og strøm. Det er sjovt, når der er masser af bølger og bøjevendinger, siger Christian Andersen, der kommer til VM med en frisk fjerdeplads fra Red Bull Heavy Water i bagagen.

Han er med i long distance mandag og technical race med finaler onsdag

Den sidste dansker er 32-årige Kristian Pilborg fra Vallensbæk. Han er med til et VM for første gang og stiller op i long distance mandag.

Casper Steinfath SUP surfs in Klitmoller, Denmark on May 31, 2019 // Jesper Gronnemark/Red Bull Content Pool // AP-1ZHW48PHH2111 // Usage for editorial use only //

Program
VM kan følges her:

International Surfing Association’s Facebook-side.
Tiderne er dansk tid og tidligst mulige start. Programmet kan ændres med kort varsel på grund af vejret.

Søndag 24. november:
16.00: Sprint, indledende og finale med Casper Steinfath
God dansk medaljechance

Mandag 25. november:
16.00: Langdistance med Kristian Pilborg og Christian Andersen

Tirsdag 26. november:
16:00: Technical Race, indledende med Casper Steinfath og Christian Andersen (junior)

Onsdag 27. november:
16.00: Technical Race, finale med Casper Steinfath og Christian Andersen (junior)
Gode danske medaljechancer

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar