Kæmpe opbakning til 2018 DM SUP & Prone Paddleboarding + CPH SUP Challenge

Der var fuldt pakket ved Kajakhotellet på Amager Strand da DSRF i weekenden afviklede 2018 DM SUP & Prone Paddleboarding + CPH SUP Challenge

Op i mod 150 SUP og Prone udøver var med til at gøre DSRFs kombinerede Danmarksmesterkab i Stand up paddle og den folkelige SUP breddeevent, CPH SUP Challenge på Amager Strand til et af de bedste SUP events afholdt på dansk grund. Feedbacken fra deltagerne har været lutter positiv hele vejen rundt og nye venskaber og partnerskaber er blevet skabt.

Starten går med de knap 150 deltagere fra både DM og CPH SUP challenge kategorierne. Foto: Lars Kaae Klausen

Lørdag formiddag kl. 11.00 gik det løs med 200 meter sprint for DM deltagerne. Et stort felt i både Open, Master og Grandmaster kategorierne var repræsenteret. I open kategorien var det ikke overraskende at se den 4 x Verdensmester Casper Steinfath padle ind over stregen som den første kort efterfulgt af den unge komet fra Klitmøller, Christian Andersen. Hos kvinderne var det nye unge talent, Caroline Küntzel, med for første gang og hun beviste i den grad at hun kan gøre sig gældende på SUP race scenen. Hun blev 2’er i sprinten kun overvundet af den suverænt stærkeste Nicoline Rasmussen. I masterkategorien var det SUP landsholdstræneren Niels Lønborg som var hurtigst stærkt forfulgt af Peter Havn og for grand masterne var det en suveræn Henrik Carstens som overlegent padlede sig til førstepladsen i sprint.

Caroline Küntzel forfølger Nicoline Rasmussen på den 200 meter lange sprint bane. Foto: Lars Kaae Klausen

Senere lørdag, kl. 14.00, var det så blevet tid til at afvikle DM langdistance og CPH SUP Challenge. Banen var en 5,5 km. lang “loop-course” hvor DM deltagerne skulle padle 3 runder og CPH SUP Challenge deltagerne én runde – kombineret hav og lagunevand ved Amager Strand. Kort tid efter starthornet var det tydeligt at Casper Steinfath og Christian Andersen lagde sig i front blandt herrerne og for kvinderne var det Nicoline Rasmussen og Caroline Küntzel som tog fronten. Ved kajakhotellet kunne man følge med i hvordan runde for runde var med til at udtrætte DM deltagerne og idéen med en “loop-course” fungerede rigtig godt. Det var de to drenge, Casper og Christian, fra Klitmøller som kom først over stregen og derved sikrede sig endnu flere point i det samlede DM regnskab.

Solid start fra både Casper og Christian fik skudt dem begge to afsted ud på den 15,5 km lange rute. Foto: Lars Kaae Klausen

Første bøjevending for Casper Steinfath. Foto: Lars Kaae Klausen

Lørdag aften var der fyret op for BBQ og DJ ved Kajakhotellet og mange af deltagerne blev hængende og hyggede med hinanden.

Søndag morgen startede vi tidligt da de danske atleter skulle sendes videre til EuroSUP på Sardinien henover middag. Kl. 9.00 var første SUP technical race heat skudt igang. Der var planlagt to store indledende heats efterfulgt af en repechage round og en A-finale. Samtidig var det første race day for de 12 personer som stillede op i prone paddleboarding. Her blev der padlet 2 technical races som hver især gav 100 og 200 point. Blandt prone deltagerne var bl.a. VM-bronzevinder Katrine Zink Leth-Espensen.

Ronni Dalsgaard vandt både første og andet heat blandt prone deltagerne. Foto: Lars Kaae Klausen

Det var ikke overraskende at det igen for SUP på herrersiden var Casper Steinfath og Christian Andersen som skulle padle A-finale og på kvindesiden Caroline Küntzel og Nicoline Rasmussen. Casper og Christian lå tæt på den sidste runde men ved nr. 2 bøjevending stak Casper afsted og Christian havde svært ved at hænge på. Dermed var det også Casper som krydsede målstregen som den første og dermed kunne kalde sig Danmarksmester endnu engang. Stort tillykke til Casper.

Vi, DSRF, CWS & Kajakhotellet, siger af hjertet KÆMPE STORT TAK for en super fed weekend til alle der deltog. Vi synes selv at det var en vanvittig god weekend spækket med gode tætte konkurrencer, en utrolig flot og hyggelig tur for bredden om lørdagen og ikke mindst god karma hele vejen igennem blandt alle deltagere!

Foto: Lars Kaae Klausen

Vi er super stoked over at det lykkedes at få kørt dette event solidt i hus med så mange deltagere.  Vi tror og håber, at alle har haft en fantastisk oplevelse både på vandet og omkring event basen ved Kajakhotellet.

DSRF har ikke flere SUP events planlagt på fladt vand i 2018 og ser derfor frem mod sæson 2019. Derfor har vi også allerede annonceret at 2019 DM SUP & Paddleboarding vil blive afviklet i første weekend af juni 2019 i samarbejde med Nordjyske Windsurfing Klub og North Shore Surf i Løkken.

Se de mange billeder fra weekenden her.

Download resultatslister nedenfor:

DM Open
DM Women
DM Junior
DM Master
DM Grandmaster
DM Prone
CPH SUP Challenge Open
CPH SUP Challenge Women
CPH SUP Challenge Junior

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar