Thilde Sofie Rasmussen vinder historisk EM-medalje!

Den 21-årige surfer, Thilde Sofie Rasmussen, vandt bronze ved EM i surfing i Santa Cruz, Portugal, og skriver sig dermed ind i historien som den første danske kvinde nogensinde til at vinde en medalje ved EM.

Thilde stillede op i disciplinen longboard surfing, som også netop i år vurderes af den internationale olympiske komite med henblik på måske at gøre sin entré på OL-programmet i 2028. I sine føste to heats præsterede Thilde med høj klasse, men efter en 4. plads i 3 heat måtte hun ud i repechage round. Det rystede dog ikke Thilde og hun kæmpede sig bravt hele vejen tilbage til finalen hvor hun var oppe i mod de dygtigste surfere fra Portugal, Spanien og England.

Det blev til en flot 3. plads, et fuldstændig fantastisk resultat for dansk surf, siger Jesper Carlson, sportschef i Surf & SUP Danmark.

Thilde Sofie Rasmussen repræsenterede Danmark i både longboard og shortboard, men det var i longboard at Thilde gik i finalen og vandt en flot bronze-medalje. Foto: Surf & SUP Danmark.

Det blev englænderen Emily Currie der løb med sejren og dermed opnåede England dobbelt-guld i longboard surfing da den rutinerede Ben Skinner også tidligere på dagen vandt guld i mændendes longboard konkurrence.

Thilde er fra Klitmøller hvor hun til dagligt træner på de mange spots på hele Cold Hawaii strækningen langs vestkysten.

Hun har netop bevist, at de danske bølger sagtens kan producere nogle af Europas bedste surfere, fortsætter Jesper Carlson.

Danmark var flot repræsenteret ved EM i Portugal
Foruden Thilde deltog Danmark også med en række andre dygtige surfere: Oliver Hartkopp, Christoffer Holler, David Joansen, Katinka Sørensen, Anne Sofie Borregaard Andersen og Noa Stender.

Oliver, Christoffer og David stillede op i shortboard surfing hvor det blev til en henholdsvis 37., 37. og 31. plads. Katinka og Anne Sofie stillede også op i shortboard kategorien hvor det blev til en 31. plads til begge to. Her var Thilde også repræsenteret hvor hun fik en 25. plads.

Noa Stender stillede op i longboard hvor det blev til en 9. plads.

Noa Stender stillede op i longboard disciplinen. Foto: Surf & SUP Danmark.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar