SUPball mesterskab afviklet for andet år i træk

Hornbæk Surfklub lykkes endnu engang med at afholde deres uofficielle DM i SUPball. Igen i år deltog hold fra andre klubber der spillede stærkt og gav hård modstand. Vi har taget en snak med Kasper Brodersen der er initiativtager bag eventet om, hvad han mener der gør SUPball til en fed aktivitet.


I lørdags afholdt Hornbæk Surf Klub for andet år i træk deres uofficielle DM i SUP-Ball. Det foregik nede fra øststranden i Hornbæk med god stemning og dejligt vejr.

I dette års udgave var der 32 deltagere fordelt på 5 hold som skulle dyste om sejren foran de godt 100 mennesker der var på stranden for at støtte op om eventet. Turneringens endelige finaleopgør stod mellem de to lokale hold fra Hornbæk hhv. Speedo Crew og SUPerdubas. I dagens sidste og afgørende kamp vandt Speedo Crew en flot sejr og er dermed uofficielle Danmarksmestre i SUP-Ball.

 

Resultatliste

Speedo Crew: 8 point
SUPerdubas: 5+ point
SUPshine: 5 point
Blueminds: 2 point
HC/CWS Orcas: 0 point
God stemning blandt deltagerne
God intensitet i kampene


Kasper Brodersen 
var for andet år i træk initiativtager bagved eventet, så vi stillede ham nogle spørgsmål omkring SUPball som aktivitet.


Hvordan fik du øjnene op for SUPball?

Altså, det er jo en sportsgren jeg har med hjem fra Manly (Sydney), Australien, hvor jeg boede i 6 år. Her spilles det ofte, og så vidt jeg er informeret blev spillet opfundet af Manly Kayak Center. Jeg ser selv mig selv som mest traditionel bølge surfer, og her på Nordkysten kan der jo godt være lidt langt imellem bølgedagene, specielt om sommeren. Så derfor foreslog jeg at begynde at spille supball i Hornbæk Surf Klub og det var der heldigvis i masse andre (både bølge-, kite-, og SUP surfere) der gerne ville være med til og det har nu udviklet sig til at vi er ca. 20 supball spillere i Hornbæk.

 

Speedo crew fra venstre Carlos, Kasper, Rasmus, Sebastian og Steffen.


Hvad gør SUPball 
til en god foreningsaktivitet? 

Det handler for os om, at kunne tilbyde vores medlemmer i klubben nogle forskellige tilbud/aktiviteter i løbet af kalenderåret. I bund og grund at være så aktive som mulig og bruge vandet lidt mere om sommeren. Supball er jo en blanding af SUP og måske håndbold (eller rugby, hvis man spiller kontakt versionen), som giver mulighed for at dyrke en holdsport på vandet der er med til at give en masse sammenhold og gode oplevelser sammen. Derudover er det bare super sjovt at spille. Jeg har også en fornemmelse af, at det er en sportsgren der er tillokkende for mange af de boldspillere, eller tidligere boldspillere, vi har fået på vandet over de sidste par år (specielt under corona). Det fungerer super godt som et supplement til den almindelige SUP træning, og de padleture der ellers arrangeres.

Reglerne kan justeres, og vi skubber meget til hinanden derude, som er tilladt når man har bolden, men det kan man justere alt afhængig af den gruppe man har med på vandet.

 

Hvad drømmer I om, at det skal udvikle sig til?

Vi kunne da godt tænke os at der kommer lidt flere hold med til næste år, så vi kan lave en lidt større turnering ud af det, og så at det på sigt måske kan blive et officielt DM vi afholder.Er man som klub interesseret i at komme i gang med SUPball (og evt stille til kamp næste år), så kan man læse reglerne der blev spillet efter her.


0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar