SUP-verdensmesteren fra Thy står bag verdens eneste 24 timers SUP-race for hold

En måned efter sin tur over Kattegat, står verdensmesteren i standup padling, Casper Steinfath, igen bag et stort projekt. Denne gang skyder han verdens eneste Le Mans på vand i gang i weekenden, hvor deltagerne på hold skal padle i 24 timer rundt om Amager Strandpark. Holdene samler penge ind til ptsd-ramte soldater, der selv padler med.

Den seks-dobbelte verdensmester i standup padling, Casper Steinfath fra Klitmøller, sender i weekenden 325 padlesurfere på 70 hold ud på verdens eneste 24 timers standup padle-stævne for hold.

Red Bull Midsummer Vikings, som det hedder, er en blanding af DHL Stafetten og Le Mans på vand, hvor deltagerne på skift padler de fem kilometer rundt om Amager Strandpark i København fra lørdag kl. 14 og et døgn frem.

Foto: Jakob Gjerluff Ager

Eventet bliver afviklet for anden gang. Premieren i 2019 havde 32 hold med 150 deltagere om bord, mens corona aflyste det hele i 2020. I år har der været udsolgt med 100 hold, men skrappe indrejseregler i Europa har betydet, at stribevis af hold fra England, Tyskland og Sverige har opgivet at rejse til Danmark.

Fra Kattegat til Amager Strandpark

Vi kan ikke vente med at komme i gang. Coronaen har været lang og hård for alle, og på et tidspunkt var det slet ikke tilladt for klubberne at træne på vandet. Meget mere er tilladt nu, jeg glæder mig så meget til at sende 325 padlere afsted på ruten, siger Casper Steinfath.

Han har netop padlet over Kattegat på et såkaldte hydrofoil bræt, hvor man flyver hen over vandet. Det var en stor udfordring for den 27-årige verdensmester, og den udfordring vil han gerne give videre til deltagere i Red Bull Midsummer Vikings.

De fem kilometer rundt om Amager Strandpark er let for de fleste deltagere, men udfordringen opstår, når man skal ud på sin tredje tur midt om natten, forklarer Casper Steinfath.

Selvom de danske sommernætter er lyse, er det helt vildt skræmmende for de fleste at padle om natten. Du føler, at du padler med bind for øjnene, for du kan ikke se de små bølger, der hele tiden truer med at vælte dig i det mørke vand, siger Casper Steinfath.

Foto: Jakob Gjerluff Ager

PTSD-ramte soldater padler med

To af de deltagende hold ligner ikke normale padlesurfere. Det er ptsd-ramte soldaterveteraner, der via SUP og surf får hjælp til at komme tilbage til hverdagslivet. Veteranerne er med, fordi holdene donerer et valgfrit beløb pr padlet omgang til Surfgaarden i Thy, der er et behandlingstilbud til veteraner fra hele landet.

Projektchef fra Surfgaarden Peter Emil Højlund har trænet veteraner op til eventet gennem mange måneder. Èt er den fysiske form og evnerne på et bræt. Noget helt andet er det at være sammen med mange mennesker på en gang, forklarer Peter Emil.

Vi glæder os helt vildt – men er også en smule betænkelige på at være sammen med mange mennesker. Og så er der natten. Men vi er godt klædt på og tager en tur ad gangen, siger Peter Emil Hølund.

Casper Steinfath har trænet veteranerne et par gange i Thy.

Jeg er så stolt over dem. Jeg ved godt, at deres hud er tyndslidt efter de traumatiske oplevelser, som de har haft ude i verden – men jeg kan ikke se det. Jeg kan bare se en flok mennesker, der har det sjovt, mens de forsøger at balancere på et surfbræt, og det gør mig superglad, siger Casper Steinfath.

I 2019 samlede 32 hold 75.000 kroner ind til Plastic Change.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar