Niels Lønborg og Maria Østergaard Holm vinder Danish SUP Tour 2020

Med tilpassede corona restriktioner og stor opbakning fra det danske SUP miljø lykkedes det Dansk Surf & Rafting Forbund, at få afviklet det fjerde og sidste stop på Danish SUP Tour i hjertet af København lørdag d. 3. oktober.  

Selvom vejrudsigten lovede hård vind og vindstød på op til 15 m/s fra øst, var der stor glæde at finde blandt alle deltagerne på Islands Brygge, som agerede kulisse for det sidste stop på Danish SUP Tour. Med kun 40 ledige pladser i hver startbølge var der allerede udsolgt til årets finale flere dage op til eventen.

Udøverne skulle bl.a. padle igennem Sluseholmen – Københavns svar på Venedig. Foto: Jakob Gjerluff

I herrernes open kategori havde Niels Lønborg fra Fyn med to andenpladser og én sejre fra de tre tidligere stops allerede på forhånd sikret sig tour-guldet, men da Christopher Jeppesen smadrede alle konkurrenterne på den 13 km. lange rute i Københavns Havn, skulle det vise sig kun at blive fire point som adskilte nr. 1 og 2. Christopher var den første ved atlet ved bøjevendingen som lå 100 meter efter startlinjen og førte derefter racet hele vejen, dog med følgeskab af Linus Karlsson fra Sverige på første runde. Linus kunne ikke følge med på anden runde og dermed var det Christoffer, som padlede først over målstregen, som den eneste atlet i år med to sejre. Peter Havn sluttede på en samlet 3. plads med få point ned til det unge talent Noa Stender.

Der var kamp om at nå først til bøjevendingen da starten var gået. Foto: Jakob Gjerluff

Blandt kvinderne skulle slaget slås mellem Århusianske Maria Østergaard Holm, som i øvrigt lå nr. 1 før det sidste stop, og Københavneren Maria Petersen. Med en sejre ville Maria Petersen kunne overtage tronen og vinde årets tour, men trods en god start fra Maria Petersen blev det Maria Østergaard Holm, som efter 1 time 37 min og 20 sek. passerede målstregen med små 4 minutter ned til Maria Petersen.

Niels Lønborg løb også med den samlede sejre for mændenes master kategori, hvor Peter Havn og Jacob Skov Poulsen indtog henholdsvis 2. og 3. pladsen, og blandt grandmasterne var det den altid formstærke Henrik Carstens, som med 3 sejre i træk kunne lade sig hylde øverst på skamlen.

En lettet Maria Østergaard Holm passerer finishline som den første kvinde. Foto: Jakob Gjerluff

I kvindernes Master kategori var det Marianne Sonnichsen fra Bellevue SUP & Surf, som tilsvarende med 3 sejre sluttede på toppen og blandt kvindernes grandmasters blev det Dorthe Nielsen, som med to andenpladser og én tredjeplads endte øverst på podiet.

Hos juniorerne var det den suveræne Noa Stender, som med fire sejre satte en fed streg under, at han er den ubestridte bedste junior i Danmark. Samtidig blev det Villiam Søndergaard og Gilbert Madsen, som med kun 5 point forskel, placerede sig på en henholdsvis 2. og 3. plads.

En stærk ung Noa Stender ligger og trækker flere af herrerne i et solidt draft train. Foto: Jakob Gjerluff

Danish SUP Tour 2021 skydes planmæssigt i gang til april og race datoer offentliggøres senest 1. december 2020 på www.surfsup.dk.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar