IT’S A WRAP! World Surfing Games 2021


IT’S A WRAP!

World Surfing Games 2021 er ovre og det danske surf landshold vender snart snuden hjemad mod Danmark igen.
Det har været et VM der har budt på flot surfing, gode træningssessions, store bølger, opture og nedture!

Det danske landshold slutter samlet som nr. 39 ud af 51 nationer og med en tørst efter mere udvikling og fremtidige præstationer på den internationale surf scene. Vores tætteste naboer Sverige bliver nr. 31 og Holland nr. 28. Frankrig bliver bedste nation til VM og sjovt at se fire europæiske nationer i top 10.

Den samlede resultatliste kan ses her.

Highlights af de danske præstationer

Efter 1. runde skulle alle de danske surfere prøve at kvalificere sig videre i konkurrencen via repecharge heats, da kun de to bedste fra hvert af de indledende heats gik direkte videre til 2. runde – hvilket ingen danskere formåede trods en ihærdig indsats.

Mille Kristensen og VM debutanten Katinka Sørensen endte i samme repecharge heat og skulle derfor kæmpe om at avancere. De leverede begge en flot indsats, dog var det Katinka der med sine score på 5.34 tog en 2. plads og derved kvalificerede sig videre til 2. runde repecharge. Mille tog en 4. plads med scoren 1.56.

Katinka surfede som den eneste dansker 2. runde repecharge, hvor det blev til en 4. plads med scoren 4.00, hvor den japanske heat vinder fik 17.07, hvilket viser det absolutte verdensklasse niveau danskerne har været oppe imod.

Oliver Hartkopp leverede et show i sit første repecharge heat og blev toer med scoren 14.10. Oliver måtte desværre trække sig fra sit 2. repecharge heat pga. en kraftig ankelforstuvning og fik dog derfor aldrig muligheden for sin tredje tur i vandet.

Christoffer Holler surfede nogle solide heats og var sølle 0.2 point fra at avancere til 2. runde repecharge.

Anne Sofie Andersen blev nr. 3 i sit repeharge heat med scoren 0.73 og var 2.28 fra at bliver toer.

VM debutanten Lucas Bay rejste sig fra sit indledende heat, der desværre ikke bød på nogen bølger, og fik en 4. plads i sit repecharge heat med scoren 3.30.

FLOT KÆMPET af alle de danske surfere der alle har repræsenteret Danmark med stolthed.

Skadesramt landshold


Årets VM har bestemt ikke været for sarte sjæle. Det kan både Oliver, Christoffer, Mille og Anne Sofie bevidne, da de alle har måtte tilses af en læge i løbet af konkurrencen.

Mille måtte sys i med to sting på knæet efter en træningssession. Christoffer måtte tilses pga. af en skade i foden,
 Oliver med sin kraftige ankelforstuvning og Anne Sofie endte med mærker og hudafskrabning på hele kroppen efter, at en kæmpe bølge ramte det atletområde som det danske hold var blevet henvist til.

De udviser alle mental råstyrke trods modgang og vi ønsker dem alle god bedring.


Vi glæder os allerede til næste VM med dansk deltagelse.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar