Skandinaviske topsurfere skal surfe historisk Skandinavisk-Marokkansk Surf Cup

Fra den 2.-6. december møder surfere fra Danmark, Sverige, Norge og Marokko hinanden i et historisk Skandinavisk-Marokkansk Surf Cup.

Surferne har kunne kvalificere sig til den unikke surf-konkurrence igennem årets nationale surf tours i de respektive lande, og i Marokko har man udvalgt 6 surfere til at tage udfordringen op med de skandinaviske vikinger.

Eventen er arrangeret af Marokko Eksperten i Danmark og Tadenga Surf Academy i Marokko i et samarbejde med de nationale surf forbund i Skandinavien. Et af målene med surf konkurrencen er blandt andet at sætte fokus på Marokko, som en fantastisk surf og aktiv feriedestination for skandinaver.

Killerpoint nord for Taghazout har nogle fantastiske right-hand breaks. Foto: Jakob Gjerluff

”Selvom turen går uden for Europa er det billigt at komme til Marokko, og du finder internationalt anerkendte surfspots i verdensklasse langs hele østkysten. Indenfor kort afstand kan du finde bølger til både begynderen og den mere erfarne surfer, hvilket gør området helt unikt. Samtidig byder Marokko på mange andre spændende oplevelser således, der er noget for hele familien” fortæller Amine Bouizgaren, som er en af nøglepersonerne bag samarbejdet mellem Marokko Eksperten og de nationale surf forbund.

En af de mest kendte surf destinationer i Marokko er Taghazout, som ligger nord for Agadir, en af Marokkos større kystbyer. Og det er også netop her, man har valgt at placere konkurrencen. I Taghazout kan du være heldig at finde bølger, som du kan surfe på over mere end 2 km under de rigtige forhold.

Et par surfere på vej i vandet til en kort sunset-session. Foto: Jakob Gjerluff

Skandinavisk-Marokkansk Surf Cup er sponsoreret af Moroccan National Tourism Office, incoming bureauet Tamuda Overland samt Hotel Sol House Taghazout Bay.

Klik her og se alle deltagerne.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar