Hvide Sande bliver værtsby for EM SUP 2022!

Midt i afviklingen af dette års udgave af nordens største vandsportsfestival, WATERZ i Hvide Sande, hvor man lige nu har samlet nogle af verdens bedste kitesurfere til The GKA Kite World Tour, bliver byen i 2022 hjemsted for de første Europamesterskaber i Stand Up Paddle (SUP) på dansk grund nogensinde.

Vi er selvsagt jublende glade for, at ESF (European Surfing Federation) har valgt Hvide Sande som værtsby for de første Europamesterskaber i SUP på dansk grund nogensinde. Det sætter to streger under, at Ringkøbing-Skjern Kommunes vedholdende satsning på vandsporten og det lokale erhvervslivs mangeårige opbakning, er rigtig, siger en glad Katrine Kock Frandsen, der er projektleder for WATERZ.

I weekenden afviklede DSRF og WATERZ det første EUROTOUR stop i Danmark nogensinde, og EM 2022 bliver således endnu et internationalt SUP event på dansk jord. Foto: Jakob Gjerluff

Store forventninger i forbund
I Dansk Surf & Rafting Forbund glæder man sig til, at Danmark endnu en gang kommer til at lægge vand til et højtprofileret surf event. Sidst var i 2017, hvor København og Cold Hawaii i Thy, delte værtsskabet for VM i SUP.

Det er fantastisk, at vi nu har landet Hvide Sande som værtsby for ESF Euro SUP i 2022. Vi glæder vi os til at skabe rammerne om en fantastisk elitesportsevent for de bedste SUP atleter og samtidig en kæmpe folkefest på vandet med hele det danske SUP community, siger Jacob Færch, der er formand for DSRF.

Han lægger ikke skjul på, at ambitionerne er høje.

I DSRF er vi begejstrede for at kunne løfte det kommende års vigtigste SUP event i Europa sammen med WATERZ, Sport Event Denmark og Ringkøbing-Skjern Kommune. Et stærkt partnerskab med ambitioner om at løfte en stor international SUP event til nye højder i Danmark, siger Jacob Færch.

Verdens bedste langdistance padler, Michael Booth, var på besøg i Hvide Sande i weekenden i forbindelse med det netop overståede EUROTOUR stop og sammen med Casper Steinfath og Christian Andersen padlede de hurtigst over fjorden. Det blev til en første plads til Michael Booth, anden plads til Casper Steinfath og tredje plads til Christian Andersen. Foto: Jakob Gjerluff

Borgmesteren jubler
Meddelelsen har også affødt glæde hos Ringkøbing-Skjern Kommune, der netop har forlænget den kommunale støtte til WATERZ i endnu fire år.

Ringkøbing-Skjern Kommune er stolte af skulle huse det første EM i SUP på dansk grund nogensinde. Det betyder masser af gæster og fokus på vores lokalområde, og arrangementet ligger helt i tråd med vores flerårige satsning på at udvikle vandsport i hele kommunen. Det er også baggrunden for, at vi i forbindelse med budgetaftalen i Ringkøbing-Skjern Kommune, fortsat bakker op omkring nordens største vandsportsvent WATERZ i Hvide Sande, der på fornemmeste vis bidrager til denne udvikling, til branding af vores område, men også til bosætning, påpeger Borgmester Hans Østergaard (V).

Blandt kvinderne var det danske Caroline Küntzel der løb med sejren i weekendens EUROTOUUR foran tyske Susanne Lier og en anden stærk dansker, Nicoline Rasmussen, som padlede sig ind på en flot tredje plads. Foto: Jakob Gjerluff

Sport Event Denmark bakker op
ESF Euro SUP 2022 er en sportsbegivenhed i international topklasse, og det afspejles også af, at Sport Event Denmark er med til at sikre arrangementet økonomisk. Organisationens opgave er være medvirkende til at tiltrække og afvikle internationale sport events som kan skabe mærkbare effekter. Her er der primært tale om international branding af dansk idræt og Danmark, øget turismeomsætning, lokal involvering af danskerne og udvikling af sporten i Danmark.

SUP er blevet utroligt populært den seneste tid. Derfor er det perfekt med et europamesterskab i Hvidesande til næste år. Dette arrangement kan også blive et trin på vejen mod et SUP-verdensmesterskab i Danmark om nogle år, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

ESF Euro SUP 2022 finder sted den 27. august til den 04. september 2022.

Så snart årets WATERZ er afsluttet og evalueret, starter den endelig planlægning af næste års event. herunder at finde den resterende finansiering til arrangementet.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar