Frådende, udfordrende og brutalt: Danish White Water Games 2015!

All Photos: Pixelsbyardal.dk

På en utrolig flot og udfordrende flod, Sjoa River, som med sit udspring fra de kendte Norske fjelde i Jotunheimen føder Sjoa dalen med store mængder smeltevand, blev årets største white water event afviklet i sidste weekend; Danish White Water Games 2015 (DWWG).

IMG_5065

For tredje år i træk havde DSRF i samarbejde med Copenhagen Watersports stablet et fantastisk white water event på benene. Udover at være et åbent event for hold og atleter i hele Skandinavien fungerede DWWG, ligesom sidste år, som Danmarksmesterskaberne i rafting, SUP white water og foss kajak, hvorfor der var lagt op til indbyrdes kamp mellem de danske udøvere.

I dagene op til selve konkurrencen var der mulighed for at deltage i forskellige white water ”clinics” således udøverne kunne lære Sjoa River bedre at kende og samtidig øge deres generelle færdighedsniveau på White water.

Torsdag morgen ankom event teamet og da Sjoa var en ny lokation for DWWG (de forrige år har DWWG været afholdt i Lissfors, Sverige) var der rigeligt at tage fat på ift. hele det organisatoriske og logistiske setup. Den største udfordring skulle vise sig at være den store mængde af vand i floden. I løbet af torsdag ramte vandmængderne hele 180 m3, hvilket resulterede i at der måtte findes en alternativ lokation for opsætning af slalomporte. Ligeledes gjorde den store mængde vand det uforsvarligt at padle downriver på det ellers meget kendte og udfordrende stykke af Sjoa River navngivet; The Play Run. I løbet af weekenden måtte arrangørerne både ty til plan D, E og F, men det lykkedes at nå hele vejen i mål med nogle meget vellykkede konkurrencer.

IMG_4404

Fredag eftermiddag gik det løs med sprint disciplinerne i rafting og kajak samt head 2 head disciplinen i rafting. Det skulle vise sig kun at være få sekunder som afgjorde vinderne i sprinten, trods en noget længere sprintstrækning end normalt. Ligeledes var de forskellige head 2 head heats meget tætte, både blandt herrerne og kvinderne, og man må konstatere at konkurrencen inden for dansk white water sport er blevet tættere gennem de seneste par år.

IMG_4936

Lørdag var den store race dag med slalom i rafting og kajak om formiddagen, kajak cross om eftermiddagen og SUP sprint først på aftenen. Trods omstændighederne med meget vand i floden, lykkedes det at skabe en teknisk og udfordrende slalom bane med 8 porter (4 nedstrøms, 4 opstrøms) på ca. 350 meter flod. Flere af rafting holdende måtte bruge deres 2 runs på at få et gennemløb uden missede porte og det lykkedes sågar CWS 1 at få ”clean sheet” på 2. forsøg.

IMG_5290

I kajak cross blev der også gået til stålet, hvor det for eksempel lykkedes Sabrina Krogh Schmidt i en spændende semifinale at kæmpe sig til førstepladsen fra en 4. seedet position. Silas Kraul fik en sikker sejr blandt herrerne.

I SUP sprinten måtte flere af deltagerne en tur i vandet efter en tur igennem et mindre bølgetog på floden. Nogle blev sågar presset videre ned af floden og safety teamet måtte en tur på vandet. Vinderen af sprinten blev Michael Lindberg.

IMG_5915

Lørdag aften fik udøverne sig et velfortjent bad i de nybyggede hot tubs ved Sjoa Rafting, som lå placeret direkte ned til floden. En perfekt afslutning på dagens mange konkurrencer.

Tidlig søndag morgen gik starten på mændenes downriver. Som nævnt indledningsvis måtte stykket benævnt Play Run pilles ud af strækningen og derfor blev downriver strækningen kun 4.5 km. Det var dog stadig 4.5 km. teknisk flod, hvor der ikke skulle meget til for vælge den forkerte linje og tabe dyrebare sekunder. Blandt herrerne var CWS 1 hurtigst nede på godt 16 minutter og blandt kvinderne var det Norway Masters som kom ind på en tid lidt over 17 minutter.

IMG_4837

Søndag formiddag var afsat til DWWGs sidste disciplin, SUP Cross, og her var der lagt op til en spændende dyst mellem flere topseedede padlere, hvor Simon Brucz skulle forsøge at forsvare sin DM titel fra 2014. De indledende heats og semifinalerne bød på flere crashes og overraskende føringer, men det var Simon Brucz, Jakob Færch, Casper Mortensen og Michael Lindberg som trak det længste strå og dermed gik videre til den endelige finale. Med en første plads i sprint kunne Michael Lindberg nøjes med en 2. plads, dog kun såfremt at Jakob Færch blev nr. 4, og omvendt kunne Simon Brucz løbe med den samlede sejr såfremt han tog 1. pladsen og Michael Lindberg og Jakob Færch tog henholdsvis 4. og 3. pladserne. Da starten gik var alle hurtigt ude af startboksen, men Michael Lindberg tog føringen og var derved også første mand ved bøjevendingen. Rundt om bøjen blev der trukket igennem i padlerne og Simon Brucz måtte en tur i vandet. Michael var hurtigst ude af vendingen og føringen holdt helt i til finish line. Samtidig foregik der en spændende dyst om 3. pladsen, som Simon Brucz dog var skarpest på og derved løb med 3. pladsen.

IMG_6596

DWWG 2015 var alt i alt et fantastisk event og en ny lokation er nu blevet testet af. Hvorvidt DWWG 2016 vil foregå i Sjoa, Lissfors eller en helt tredje lokation vides endnu ikke.

IMG_5013 IMG_5686 IMG_5789 IMG_5021 IMG_5917 IMG_4929 IMG_6309 IMG_6759

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar