SIC Sprint introduceres på Open SUP Tour 2016

I år introducere Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF) et nyt koncept på den danske SUP Tour: ”SUP AGAINST THE CLOCK”

DSRF har indgået et samarbejde med SIC Danmark om afvikling af en 200 meter sprint serie i forbindelse med DSRF Open SUP Tour 2016, og vil således gøre sprint disciplinen til en fast del af touren.

Udviklingen af SUP sporten køre for tiden i allerhøjeste gear og sprint disciplinen er de seneste par år blevet en fast del af mange internationale SUP races. Disciplinen er interessant fordi den sætter et stort krav til udøvernes fysiske kapacitet og samtidig er den utrolig publikumsvenlig.

2O2G4501

Waterman League / foto: Kai Sillanpaa

”Det giver rigtig god mening for DSRF hele tiden at udvikle den danske sup tour og ikke mindst se på hvad der sker på den internationale sup scene. Sprint disciplinen er et forholdsvis nemt setup i forhold til afvikling og det bliver sjovt at se hvem der claimer titlen som Danmarks hurtigste SUP udøver” siger Michael Lindberg, projektchef i DSRF.

Det bliver dermed ikke kun en række nye locations på touren i 2016 som skal udfordre udøverne, men altså også en 200 meter sprint.

Koncept og udstyr

Konceptet for sprintdisciplinen er forholdsvis simpelt. Udøverne skal padle i en såkaldt head 2 head (to deltagere af gangen) mod uret. Bedste tid honoreres med 1. pladsen. Der padles med egen padle, men for at standardisere sprinten padler alle udøvere på boards af mærket SIC (SIC Recon 11’4, air), som stilles til rådighed af SIC Danmark.

”Vi er glade for at kunne være med til at udvikle den danske sup race scene og personligt synes jeg at sprinten er blevet lidt underkendt. For at gi den et skub har vi valgt at stille boards og Premier til rådighed og på den måde gi deltagerne så lige vilkår som muligt” siger Jens Wohlert fra SIC Danmark.

Vi glæder os til at se jer alle give den fuld gas i tourens nye disciplin. Første open sup tour event løber af stablen d. 9. – 10. april i Hvide Sande.

SIC

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar