DM SUP Flatwater 2017 is a wrap!

Et fantastisk DM SUP Flatwater 2017 blev vel overstået igår med en fysisk hård og teknisk long distance i Kerteminde!

Super stoked udøvere efter et fantastisk DM. Foto: Carsten Sørensen.

Danmarksmesterskabet begyndte dog allerede fredag aften i hård fralandsvind og aftensol midt på Kerteminde strand. Her stod den på afvikling af sprint 200 meter som i en tæt finale blev vundet af Morten Lander efterfulgt af Thomas Ege og Karsten Krongaard på herresiden og på kvindesiden var det Nicoline Rasmussen efterfulgt af Lucinde og Lise Dannesboe som løb med medaljerne.

Thomas Ege på vej i mål. Foto: Carsten Sørensen

Lørdag morgen stødte endnu flere deltagere til eventen og i løbet af formiddagen og hen mod eftermiddagen blev et formidabelt og spændende technical race afviklet. Her var det igen Morten Lander efterfulgt af Thomas Ege og Karsten Krongaard, som viste tænder og kunne placere sig på henholdsvis 1., 2. og 3. pladsen. For kvinderne blev det Nicoline Rasmussen, Lucinde og Cathrine som løb med sejren i den nævnte rækkefølge.

Lørdag aften var der fællespisning i Kerteminde forsamlingshus og der blev hygget, nørdet og fortalt gode historier. Mange gik ikke alt for sent i seng, da næste dag stod på en hård long distance.

Søndag morgen havde race director, Niels Lønborg, sat banen. En trekantet loop-bane på godt 3,4 km. som skulle gennemføres 3 gange. For dem som bare ønskede at padle med for oplevelsen skyld var det også muligt blot at padle en enkelt omgang.

Starten på long distance racet var en “mass start” – et inferno af SUP udøvere kastede sig i vandet og fløj afsted på den godt 11 km. lange rute. Efter få kilometer var de første grupperinger i forskellige “draft trains” at spotte og det var helt tydeligt hvor kampen om førstepladsen skulle udspille sig. I front lå Mads Ring, Andreas Anderson, Morten Lander og Thomas Ege for herrerne og for kvinderne var det Nicoline Rasmussen, Lucinde og Lise Dannesboe som skulle kæmpe om guldet.

Maya Persson og Nicoline Rasmussen i drafttrain. Foto: Carsten Sørensen

Mads og Andreas fik sig revet løs fra Morten og Thomas og det skulle vise sig at være en sand gyser på de sidste par hundrede meter hvor Mads på listig vis overtog førstepladsen og dermed også krydsede finishline på stranden som den første. For kvinderne var det en suveræn Nicoline der kom i mål langt foran en del af herrerne.

Et STORT tillykke til alle vinderne og tusind tak for alles deltagelse. En STOR TAK skal også lyde til eventens sponsorer!!

Officielle resultater kan downloades nedenfor og billeder kan findes her.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar