Markant vækst i surf, stand up paddle og white water sporten.

DSRF fortsætter sin eksplosive vækst – og med igangsætning af projektet STOKED vil denne tendens fortsætte de kommende år.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har i dag offentliggjort organisationens medlemstal for 2015. Der rapporteres om et stærkt foreningsdanmark, men samtidig spores et samlet fald for antallet af foreningsmedlemmer i Danmark. I Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF) går det dog godt, og forbundet oplevede i 2015 en vækst på ca. 30%, da medlemstallet i DSRF foreninger, der dyrker surfing, stand up paddle og white water sport steg fra ca. 1.300 medlemmer i 2014 til ca. 1.700 medlemmer i 2015.

”Sammenligner vi vores vækst med andre danske idrætsforbund så ligger vi helt i toppen. Vi er ikke mange medlemmer endnu, men vi er et af de forbund som har den største vækst pt. og det vel at mærke opnået på baggrund af 100% frivilligt arbejde, og uden offentlig støttekroner til forbundet. Vi er det vandsports forbund som har størst vækstrater, og de udsving i medlemstal som andre udendørs vandsportsgrene har ser ikke ud til at nærme sig DSRF” fortæller Jakob Færch, formand i DSRF.

1P8A2055

Foto: Jill Photography

Årsagen til væksten i DSRF i 2015 skyldes bl.a. medlemsvækst i flere nuværende foreninger, men også helt nye foreninger som eksempelvis Bellevue SUP & Surf nord for København og SUP’R i Aarhus, som DSRF har været med til at starte op.

”Det er helt unikt at en forening på baggrund af en mindre gruppe ildsjæle, på bare 3-4 mdr kan voksne til over 100 medlemmer. Det vidner om en stor interesse for aktiviteterne, men også en interesse for at indgå i et fællesskab. Der er rigtig mange selvorganiserede inden for surfsporten, men vi kan se at foreningslivet i høj grad også  er med til udvikle sporten” siger Jakob Færch.

Væksten inden for vandsportens forbund i Danmark har fra 2014 til 2015 ses her nedenfor:

Forbund% vækst/faldMedlemsvækst
Dansk Surf & Rafting Forbund30,8400
Dansk Svømmeunion2,95.157
Dansk Vandski & Wakeboard Forbund2,5834
Dansk Kano og Kajak Forbund1,89410
Dansk Forening for Rosport-1,01-155
Dansk Sejlunion-1,31-687
Dansk Sportsdykkerforbund-2,91-240

Kilde: DSRF og www.dif.dk

DSRF har i 2016 iværksat projektet STOKED, som led i Nordea-fondens kampagne, ’Det Gode, Unge liv’ og vil i perioden 2016-18 understøtte aktivitetsudvikling inden for surfing, stand up paddle og white water sport i foreninger, for selvorgansiserede, på efterskoler og højskoler og i samarbejde med kommercielle aktører som surfskoler, surf-rejsebureauer og andre aktører.

26147113361_a1fcb591f7_k

Foto: Gjerluff

”I DSRF har vi en helt særlig kultur og et mindset, hvor der tænkes udvikling og løsninger i alle sammenhænge og retninger. Og med Nordea-fondens støtte er der nu ikke længere nogle begrænsninger for hvad vi kan skabe af udvikling. På bare to måneder har projektet været med til at katalysere 15 nye partnerskaber med eksisterende og helt nye organisationer, som i 2016 vil være endnu mere synlige på vandet i Danmark” fortæller Jakob Færch.

Og fortsætter:

”Man skal passe på med at spå om fremtiden, men jeg tør godt sige at den ser våd ud. For to uger siden uddannede DSRF 11 nye sup instruktører. Vi har netop i weekenden uddannet 11 nye surf dommere og haft 52 surfere på vandet i forbindelse med det første stop på DM Surf Tour 2016. i Den kommende weekend starter årets SUP Tour op med et downwind race på Ringkøbing Fjord hvor mere end 40 udøvere er tilmeldt. Den sidste uges tid har nye SUP foreninger afholdt stiftende generalforsamlinger i Odense og i Ringkløbing. I april og maj afvikles 3 instruktør kurser i surfing og stand up paddle. Og vi kunne blive ved”, fortæller Jakob Færch smilende..

Du kan følge med i DSRF og STOKED aktiviteter her på hjemmesiden eller via Facebook. Du kan også melde dig ind i DSRF som STOKED HUMAN (det er gratis) og få del i de mange aktiviteter. Blive STOKED HUMAN her.

IMG_4837

Foto: Pixelsbyardal.dk

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar