Bagenkop på Langeland er blevet STOKED!

I Bagenkop, på den sydlige del af Langeland, har man i mange år arbejdet for at gøre det mere attraktivt at bo og besøge byen. Dog har man kun haft fokus på at udvikle på landjorden (det grønne element) selvom Bagenkop har vand til tre sider. Men for halvandet år siden fik nogle lokale ildsjæle idéen til en “kravlegård” for vandsportsgrene med fokus på  leg, læring og bevægelse i færgelejet, hvor Langeland – Kiel linjen tidligere lagde til.

Projektet, som er navngivet AQTIV Sydlangeland, har siden udviklet sig til at inddrage mulighederne for at aktivere det blå element på hele Sydlangeland og den lokalt forankrede og stærke forening Bagenkop Fitness, er nu blevet STOKED partner for at få udviklet Stand Up Padle sporten i lokalområdet.

“Til forskel for aktiviteterne på land, så har vi ikke et decideret miljø/foreningsliv, der bruger det blå element til vandsportaktiviteter. Jeg ser STOKED som en enorm mulighed for at løfte projekt AQTIV Sydlangeland og via STOKED få synliggjort, de muligheder der er på Sydlangeland og samtidig få aktiveret nye brugere og skabt et helt nyt miljø. Det er helt klart SUP-sporten som vi skal have fokus på nu” fortæller Ivan Nielsen, lokal ildsjæl og initiativtager til AQTIV Sydlangeland.

Smuk solnedgang ved de ikoniske bygninger i Bagenkop Havn. Foto: leyendecker.dk

Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF) støtter naturligvis projektet i Bagenkop fuldt ud, og glædes over at SUP sporten nu også vil blive udviklet på Langeland.

“På Sydlangeland kan man altid finde læ, uanset vejret, og det gør området perfekt til gode SUP oplevelser for den almindelig motionist. Samtidig rummer det Sydfynske ø-hav et væld af mulighder for at få nogle fantastiske downwind ture og nogle utrolig smukke naturoplevelser. Jeg glæder mig rigtig meget til at se SUP sporten blomstre i Bagenkop, som i den grad har alle potentialerne for at udvikle sporten. Derudover har flere af lokalsamfundets skoler og efterskoler vist interesse i sporten og vi satser derfor stærkt på at vi også vil se mange unge på vandet på Langeland” siger Michael Lindberg, projektchef i DSRF.

Foreningen Bagenkop Fitness har, udover den planlagte opstart af SUP aktivitetstilbud, også vist stor interesse i at promovere SUP sporten i samarbejde med DSRF, i forbindelse med det kommende VM i SUP og Paddleboarding, som afvikles i København og Cold Hawaii i september 2017. Som optakt til VM arbejder DSRF og VM-organisationen nemlig på at afvikle op imod 10 lokale events fordelt i hele landet under arbejdstitlen KANTRUM. Navnet på eventserien er sammensat af ordene “KANT” og “RUM” og illustrere sammenkoblingen mellem “udKANT” og “centRUM” af Danmark. Alle events skal være med til at udvikle SUP sporten lokalt og brande de lokale områder som perfekte SUP-destinationer.

“Det kunne være rigtig spændende hvis vi i Bagenkop kunne få afviklet et KANTRUM event og derved være med til at promovere SUP sporten og Langeland yderligere. Det vil være en alletiders event at få til Langeland og det vil jeg da gøre en ihærdig indsats for at finde opbakning til” fortæller Ivan Nielsen.

Vi glæder os til at følge udviklingen på Langeland og med de lokale ildsjæles gå-på mod kan det kun blive en success.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar