SUP Tour i vindstille vejr, 28 graders varme og mundbind: Så er sæsonen skudt i gang!

Første stop på Danish SUP Tour 2020 blev i weekenden afviklet i smilets by, hvor det lykkedes, trods det fornylige udbrud af Covid-19 og nyindførte restriktioner, at få afviklet et utrolig succesfuldt event.

Det var med blandede følelser og holdninger, at det frivillige crew bag touren kørte mod Aarhus fredag eftermiddag, i forlængelse af de mange nye covid-19 smittetilfælde i byen. Overvejelserne gik på om det var hensigtsmæssigt at trække danskerne til Aarhus og afvikle en event midt i en by, hvor smittetallet var kraftigt stigende. Samtidig havde både Aarhus Kommune og Politiet godkendt arrangementet sent fredag eftermiddag, og med en hel del ændringer i programmet og indførelsen af en lang række restriktioner, blev det besluttet at afvikle eventen.

Fredag aften blev der bygget et event site op som var gearet til at deltagerne kunne spritte af, holde afstand, deles i grupper m.v. og dermed mindske risikoen for en eventuel smittespredning. Ved indtjekning lørdag var det først fun-race deltagernes tur og dernæst Danish SUP Tour deltagerne. Fun-race deltagerne, som talte små 30 deltagere, blev sendt ud på den 4 km. lange rute kl. 11.45 og ca. 30 min. senere kom den første deltager, Mads Lolle, i mål. I løbet af den næste halve time dryppede deltagerne med store smil ind over målstregen efter en solrig, hyggelig og underholdende tur på vandet. På målstregen var der lækre lodtrækningspræmier til deltagerne fra de mange sponsorer.

Senere på dagen blev den officielle SUP Tour distance på 14 km. skudt i gang, hvor på den anden side af 50 deltagere skulle padle en 3,5 km. lang rute bestående af 8 bøjevendinger. Ruten skulle padles 4 gange og afsluttes foran Surf Agency. Forholdsvis hurtigt fik Danmarks nye SUP talent, Christopher Jeppesen, lagt sig i front med Niels Lønborg, Peter Havn og Kristian Pilborg på hjul som de nærmeste konkurrenter. De nåede dog aldrig at indhente den 27-årige stærke Københavner og i tiden 1:35:38 krydsede Christopher målstregen som vinder af Danish SUP Tour #1. De efterfølgende placeringer blev, som de nærmest havde formet sig fra starten af racet, med Niels Lønborg på 2. pladsen og Peter Havn på 3. pladsen. Værd at bemærke var, at det unge SUP talent, Noa Stender, padlede sig ind på en super flot 5. plads kun 7-8 minutter efter de stærke herrer.

På kvindesiden var den lokale Maria Østergaard Holm helt suveræn og urørlig, og hun kunne derfor iklæde sig den lyserøde føretrøje efter racet. Hun krydsede målstregen i tiden 1:52:35 og var over 10 minutter hurtigere end nr. 2, Anne Højland, som også er bosat i Aarhus. Marias tid ville have givet hende en 12. plads blandt mændende.

Sidst på dagen var der præmieoverrækkelse som blev gennemført med god afstand og mundbind for derved, at sende omverdenen et klart signal om, at vi som eventarrangører ønskede at gøre alt hvad vi kunne for at tage hånd om deltagernes sikkerhed i denne særlige situation.

En kæmpe stor tak skal lyde til eventens sponsorer og bidragsydere:

Surf Agency, Aarhus Viking SUP, Atlas Coach, Coldwater hanger, Fanatic Scandinavia, Aarhus Kommune, Scandinavian Edition, Møllerup Products, SlastikSun – Danmark, Hantwerk og mobilcovers.dk.

Andet stop på Danish SUP Tour afvikles i Flensborg d. 22. august, hvor deltagerne skal ud på en utrolig smuk 15 km. lang rute fra Wassersleben Beach i Sosti til okseøerne og retur.

Se resultaterne fra Danish SUP Tour #1 her.

Se billederne fra Danish SUP Tour #1 her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar