Dansk kvinderafting skriver historie!

Europamesterskaberne i white water rafting afvikles lige nu i Slovenien, og Danmark padlede sig i går til den første EM medalje i dansk rafting nogensinde. Efter et skarpt første gennemløb på den ekstremt tekniske slalombane, Tacen, sikrede det danske kvindehold sig sølv kun overhalet af et stærkt padlende Russisk landshold. Resultatet bringer Danmark op på en samlet fjerdeplads, bare ét point efter Italien på tredjepladsen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Holdet har indtil videre kæmpet i disciplinerne Sprint, Head 2 Head og Slalom, og i morgen venter den sidste disciplin: Downriver. Det er en udholdenhedsdisciplin, og det forventes at tage ca. 45 minutter at padle den 4,7 km lange strækning. I kan følge dem live her: http://erc2016.si/index.php/2016/05/16/807/.

Konkurrencerafting består af fire discipliner: Kort distancen Sprint, udelukkelsesløbet Head 2 Head på sprintdistancen, den tekniske disciplin Slalom og langdistancen Downriver. Der gives point på baggrund af de tider, holdet opnår. Slalom-disciplinen er utrolig teknisk, med forcering af 9-15 porte – både opstrøms og nedstrøms. Slalom kræver en god forståelse for hinanden i båden og et stærkt teamarbejde, da samarbejde her er en yderst væsentlig faktor for gode resultater.

DSC_0837

Den nuværende danske bruttotrup er forholdsvis nyetableret, men regelmæssig og fokuseret træning samt samarbejde med det engelske herrelandshold har virkelig givet pote. Ud over ugentlige træninger i Københavns kanaler, har dette års forberedelser bestået af flere træningsture til Sverige, træningsweekend på den olympiske White Water bane i London samt World Cup i Østrig, der resulterede i en samlet 3. plads.

Efter EM fortsætter holdet sæsonen med en fyldt konkurrencekalender som indbefatter både træning og stævner i England og Sverige samt forberedelse til VM i Abu Dhabi i efteråret. Her er kvinderne afhængige af sponsorkroner, da både udstyr og rejseudgifter er høje for at opnå den optimale white water- og konkurrenceerfaring, der kræves for at kunne begå sig i toppen.

13254639_857945220978810_5037197572196781015_o

Raftingsporten kræver en generel basisforståelse for vandbevægelse og rigtig mange træningsture på vildt vand.

”Fordi vi ikke har de reelle forhold her i Danmark, tager vi ofte afsted på træningsture til eksempelvis Sverige og England. Her træner vi de elementer, som vi er nødt til at forestille os til herhjemme. Det giver et kæmpe boost, når vi mærker, at vi gør det rigtige”, fortæller Ida M Bendtsen, landsholdsatlet, Raft Team Denmark Ladies.

Det kræver ikke blot ugentlig træningstid på vandet. Der skal også bruges tid og energi på styrketræning, konditionstræning, sikkerhedstræning, forståelse for strømmende vand, sponsorsøgning samt planlægning af træningsture og konkurrenceture. Desuden skal atleterne have økonomi til at købe diverse udstyr og tage af sted til konkurrencer, og det kan være svært at få det til at løbe rundt, når mange af kvinderne er studerende. Selvom det er en krævende sport på disse områder, er der en unik fælles gejst blandt kvinderne, og det er derfor, de i dag er kommet så langt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

13247708_857945210978811_6566545257598010484_o

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar