DANISH SUP TOUR 2022 MED 10 ÅRS JUBILÆUM!

Med en utrolig tætpakket eventkalender af fede surf og SUP events i 2022, er vi nu klar til at løftet sløret for Danish SUP Tour 2022!

Vi kan samtidig fejre at det i år er præcis 10 år siden, at vi startede Danish SUP Tour. Intet mindre end 41 events er det blevet til siden 2013, hvor vi afviklede tourens første event nogensinde i Tangkrogen i Aarhus. Det skete med stor opbakning fra Finja Götz & Michael Allmann, som den gang netop var gået igang med at starte deres iværksætter eventyr, Surf Agency, som i dag er en stor velfungerende og populær surf- og SUP skole, surfcafé m.v. i Aarhus. Det er da derfor også utrolig nærliggende at Danish SUP Tour 2022 krydres med et historisk beach race hvor det hele startede, nemlig i Tangkrogen. Ligesom at vi har det efterhånden legendarisk downwind stop, Fjord X-ing med på kalenderen, som i år placeres i forlængelse af EUROSUP (Europamesterskabet) i Hvide Sande. Vi skal også besøge en helt ny spændende location nær hovedstaden og så vil Social SUP Tour formatet bliver styrket yderligere for alle dem der bare vil komme og padle en kortere distance for hyggen og fællesskabet.

DANISH SUP TOUR 2022 KALENDEREN
Lørdag d. 23. april skyder vi Danish SUP Tour 2022 igang med en ægte fladtvands klassiker! Vi skal til hjertet af Danmarks 3. største by: Odense, hvor vi også i 2021 afviklede (trods hidsigt blæsevejr) en meget velbesøgt event med +165 deltagere – måske vi kan slå deltagerantallet i år. I et tæt samarbejde med Waikiki – Stand up paddling, Mornsol samt de to stærke SUP klubber på Fyn, SUPO og Klintebjerg SUP Klub, vil vi skabe rammerne for et fantastisk langdistance race gennem Odenses kanaler.
Knap en måned senere, lørdag d. 21. maj, tager vi turen til Aarhus, hvor vi som nævnt vender tilbage til det sted, hvor det hele startede i 2013: Tangkrogen vest for Marselisborg Havn. Her får i smagen af sommer til årets første beach race event, som selvfølgelig arrangeres i et tæt samarbejde med Surf Agency og Aarhus Viking SUP.

Efter en lidt længere pause, som bl.a. skyldes to andre fantastiske events som vi også håber at se mange udøvere til; Red Bull Midsummer Vikings og 2022 DM SUP & Paddleboarding (det vender vi tilbage til senere), er vi klar med endnu et spektakulært beach race event. Lørdag d. 13. august besøger vi nemlig Rødvig Stevns, hvor et af Sjællands mest populære surfspots denne gang får lov til at danne rammen for et technical race i høj klasse! Eventen bliver arrangeret i et tæt samarbejde med LimeLight BoardSport Club, som altid er garante for at skabe en super beach-vibe stemning.

Blot 3 uger senere, søndag d. 4. september, er vi klar med the BIG BANG – en velkendt klassiker: Fjord X-Ing på Ringkøbing Fjord. Men som noget helt særligt er eventen i år koblet direkte til programmet for Europamesterskabet i SUP, som afvikles fra d. 27. aug. – 3. sep. i Hvide Sande i samarbejde med WATERZ. Vi forventer her at se nogle af verdens bedste atleter fra +20 nationer konkurrere på dansk vand, og vi håber selvfølgelig at rigtig mange af jer vil deltage og bakke op om de bedste danske atleter i hele EM-ugen.

Efter en hæsblæsende sensommer sætter vi lørdag d. 1. oktober alt ind på, at afvikle et brag af en finale – nemlig den danske udgave af Carolina Cup – ved kysten og indersøerne i og omkring Ishøj. Det sker i et tæt samarbejde med Ishøj Surfklub – ISK SUP & Surf.

EVENT INFO
I 2022 piller vi U15 formatet ud af SUP Touren (U18 bibeholdes) og præsentere senere en selvstændig tour for U16. Vi beskriver og offentliggøre snarest formatet og præsenterer samtidig en særskilt junior sponsor.

Social SUP Tour bliver også en del af Danish SUP Tour i 2022 hvor vi forsøger at favne alle dem, som blot ønsker at få en hyggelig, social og positiv oplevelse på vandet sammen med en masse andre. Som noget helt nyt fylder vi mere indhold på eventprogrammet for Social SUP Tour deltagere – det præsentere vi også snarest.

I 2022 fortsætter vi konceptet omkring klubkonkurrencen, hvor point fra de to bedste mænd, den bedste kvinde og den bedste junior i hver klub, ligges sammen på tværs af alle events til en samlet score. Incitamentet er fortsat at få endnu flere klubber til at tage konceptet til sig og fylde bilerne op med deltagere til de enkelte events.

Vi forstætter ligeledes den gule- og pinkfarvede føretrøje , som illustrere hvem der fører henholdsvis herre- og kvinde kategorien.

Vi glæder os til at se en masse glade gengangere og endnu flere nye ansigter i 2022. Danish SUP tour har gradvist udviklet sig til et stærkt socialt fælleskab for det danske SUP miljø. Gode oplevelser, tætte og spændende konkurrencer, nye venskaber, gear-nørderi, eventyr, livsstil og meget meget mere er det der kendetegner Danish SUP Tour – og vi glæder os til endnu en tour i 2022!

Vi ses på vandet i Odense, Aarhus, Stevns, Hvide Sande og Ishøj!

Aloha

Dansk Surf & Rafting Forbund
Danish SUP Tour Crew

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar