Ny vandsport bølger ind over København!

Officiel pressemeddelelse:

Foreningen Rafting Club Copenhagen (RCC) tilbyder fra maj 2013 Stand Up Paddle surfing til børn, unge og voksne.  Med støtte fra Nordea-fonden uddannes instruktører og arrangeres træning, events og konkurrencer. Målet er at udbrede sportsgrenen, så den bliver på niveau med havkajakken: en lettilgængelig motionsform for den travle byboer, der ønsker sjov og effektiv motion i frisk luft.

Et surfbræt, en åre og vand er, hvad der skal til for at prøve den nye sportsgren, som i USA er den hurtigst voksende vandsportsaktivitet. Kombinationen af at surfe og ro med en to meter lang åre er ikke kun sjov og social, det er også en effektiv måde at få pulsen højt op og forbrænde flere kalorier end fx ved træning på et løbebånd. SUP sporten kan, udover i de store bølger, også udøves på fladt vand fx på søer, i havnemiljøer, langs kyststrækningen eller på mindre åer. Og så er den nem at lære.   

480536_531439883545703_996274200_n

Amsterdam

”De fleste kan efter én times undervisning eller egen leg på brættet blive ganske komfortable på vandet. Specielt kvinder har nemt ved at lære SUP, da de har et anatomisk lavere tyngdepunkt” siger projektleder Michael Lindberg.

Sporten har fem discipliner deriblandt cruising, race og fitness/yoga. ”SUP er utrolig alsidig og appellerer bredt. Med støtten fra Nordea-fonden går vi nu i gang med at udvikle SUP som en organiseret idrætsaktivitet og konkurrencesport i Danmark. Det betyder med andre ord, at man for et mindre kontingent på 500,- kr. årligt kan dyrke sporten på linje med andre idrætter,” siger projektleder Michael Lindberg, RCC.

Jakob Færch, formand i Dansk Surf og Rafting Forbund (DSRF) er begejstret for projektet.  “Som specialforbund for surf, SUP og rafting sporten, ser vi frem til at understøtte projektet ved at formidle uddannelsesaktiviteter for klubbens instruktører via vores tilknytning til International Surfing Association, så niveauet for træning og uddannelse i projektet bliver så højt som muligt. Vi arbejder på at tilknytte Danmarks bedste Stand Up Paddlere, Annette Carsing og den nykårede verdensmester Casper Steinfath, til at kunne stå for projektets afvikling af SUP Camps ved SUP Races i København og SUP Wave i Cold Hawaii (Klitmøller).”

Projektet bakkes op af Nordea-fonden, som støtter med 345.000 kr. ”Stand Up Paddle er en ny og sjov måde at få flere danskere til at være mere fysisk aktive på i sociale fællesskaber. Vi håber, at sportsgrenen inspirerer flere til at dyrke motion i det fri,” siger Ulla Björnsson, sekretariatschef i Nordea-fonden, som støtter aktiviteter, der fremmer det gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.

Find mere information om projektet på www.supcopenhagen.com.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar