Christian Andersen var ‘snublende’ tæt på at kunne kalde sig årets sprintkonge

Christian Andersen aka “Polar Bear” fra Klitmøller kunne nærmest smage champagnedråberne i virvaret af de frådende bølger ved årets eneste World Tour stop i USA.

I alt fire danskere; Casper Steinfath, Christian Andersen, Caroline Küntzel og Jeppe Skipper havde taget turen vest på til dette års eneste APP World Tour stop i North Carolina, USA, og det skulle vise sig at blive en begivenhedsrig weekend. Med en hård kuling, lave temperaturer og to meter høje bølger var det som at konkurrere på hjemmebane for de sejrstørstige danskere.

“Alle mine indledende heats gik perfekt og jeg følte mig virkelig hjemme i de vilde vejrforhold. Det mindede mig lidt om en dag med storm på vesterhavet” fortalte Christian Andersen efter det vilde race i søndags.

Den danske mester og mange dobbelte Verdensmester, Casper Steinfath, havde også en kommentar til de vilde forhold:

“Der var jo fantastiske forhold, men de var også brutale, og det mærkede jeg på den hårde måde. Jeg håbede faktisk, at der var flere bølger, mens finalen stod på, men det var der ikke” fortæller Casper.

Christian Andersen på vej ind mod kysten i følgeskab med Connor Baxter. Foto: APP World Tour

En stjernespækket finale
Efter tre indledende heats var både Casper og Christian røget i finalen, og for Christian var det en helt særlig oplevelse.

“Jeg var super spændt frem mod finalen, men også lettet over at være nået til finalen og skulle padle mod Casper, Connor Baxter og Arthur Arutkin, som jeg har set op til siden jeg startede med at padle som 10-årig” fortæller Christian ydmygt.

Christian Andersen på ud gennem brændingen med Arthur Arutkin lige i hælene. Foto: APP World Tour

Hos den rutinerede og mange dobbelte verdensmester, Casper Steinfath, var der da også rosende ord at hente:

“Jeg er virkelig stolt på Christians vegne og der er absolut ingen der skal være i tvivl om, at han er en af de hurtigste sprintere i verden, specielt i hårde og vilde vejrforhold” skriver Casper på sin Instagram profil.

Med nogle af verdens bedste sprintere samlet i et finaleheat var der altså lagt op til et brag af en finale.

Snublende tæt på
Den udfordrende sprintbane var 250 meter lang og Christian og Casper havde hver sin taktik. I Caspers indledende heats var han i starten gået i en lidt anden kurs end de andre for at navigere i bølgerne og det havde fungeret rigtig godt. Det viste sig dog at give bagslag i finalen og Casper kom derfor hurtigt bagud. Ved sidste bøje satsede han alt og jagtede en stor bølge, som kunne bære ham op til de tre andre atleter. Bølgen sendte ham dog ned i vandet og ned på en fjerdeplads.

“Jeg står lidt med en bitter smag i munden over at have tabt finalen, men hold da op, hvor er det fedt at være i konkurrence igen. Jeg skal lige sunde mig, og så er jeg klar igen” sagde Casper efter finalen.

Casper Steinfath fanger en bølger og navigere sit lange raceboard på de udfordrende bølger. Foto: APP World Tour.

For Christian var det en helt anden historie. Han fik nemlig en forrygende beach start og sprintede i front mod den første bøje sammen med Connor Baxter. Han havde lagt en god linje ud gennem bølgerne og følte sig super stærkt kørende.

“På vejen ind handlede det om at fange en bølge hurtigst muligt, men både Connor og jeg missede bølgen foran Casper og Arthur. Da jeg ser mig tilbage efter at have misset den første bølger ser jeg, at Casper og Arthur er på vej ned af en stor bølger som de heldigvis ikke fanger. Connor og jeg ligger lidt foran og fanger bølgen som vi rider på hele vejen ind til land” fortæller en nærmest forpustet Christian Andersen.

Han fortsætter:

“Det endte i en regulær sprint op ad stranden, hvor jeg desværre snubler bare 10 meter fra mållinjen og dermed taber sejren til Connor. Jeg er dog fortsat super stolt og glad for resultatet og det var vildt at konkurrere med legender som Casper og Connor”.

Caroline Küntzel var også i ilden og debuterede således på APP World Touren. I sit indledende heat fik hun en flot 3. plads, men blev derefter dårlig og kunne derfor ikke deltage i de resterende heats. Hun endte dermed på en samlet 5. plads.

Den nykårede Danmarksmester, Caroline Küntzel, er på vej ud gennem bølgerne. Foto: APP World Tour.

Blod på tanden efter mere
Der er ingen tvivl om at det var godt for de danske atleter at komme ud i tæt konkurrence igen efter nærmest halvanden års corona-pause. Og med konkurrencen i USA er der kun kommet endnu mere blod på tanden.

“Jeg ser rigtig meget frem til næste sæson, og resultatet her i North Carolina har givet mig enormt meget selvtillid frem mod 2022. Det føles vildt godt at vide, at jeg kan konkurrere på niveau med de bedste atleter i sporten og jeg ser derfor frem til både EM på hjemmebane, flere spændende events på APP World Touren, Eurotour, DM og udvalgte stops på Danish SUP Tour” fortæller en begejstret Christian Andersen.

Beach start i et indledende heat mellem bl.a. Christian Andersen og Connor Baxtor. Foto: APP World Tour

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar