Race rapport – DM i SUP Surf & Beach Race!

Af Casper Steinfath

Klitmøller, Cold Hawaii (Mandag, 2. September, 2013) – Vejrudsigten lovede hård kuling og vilde bølger fra nordvest, da SUP surfere fra hele Danmark ivrigt flokkedes mod Klitmøller til det årlige Stand Up Paddle Surf DM. I år var konceptet udvidet til også at indkludere DM konkurrence i Beach Race.

Fredag aften var der sign-in i surfklubben NASA i Klitmøller, og stemningen blandt deltagerne var helt i top. Der var helt vindstille med fine små bølger ude på revet. Det var stilheden før stormen. 43 deltagere stillede til start fordelt i kategorierne Junior, Kvinder, Grand Masters og Mænd. Efter en kort briefing fra Casper Steinfath stod det klart, at lørdagen stod på Beach Race mens søndag skulle foregå med SUP Surf konkurrence. Der blev indkaldt til skippermøde ved NASA kl. 8:00 lørdag morgen. Alle var spændte på, hvor vilde forholdene skulle blive næste morgen.

Lørdag morgen mødte alle deltagere friske op til en dag, der vil gå over i historiebøgerne som det vildeste og mest udfordrende SUP race i Danmark nogensinde. Ved skippermødet blev det besluttet at udskyde racene indtil efter stormen var kulmineret. Klokken 12:00 gik starten for mændenes første heats. Forholdene var ekstreme og alt kunne ske. Banen gik fra spidsen ved Ørhage ud gennem de kraftige bølger og ned gennem bugten. Banen var ca. 500 meter lang, men udfordrede deltagernes balance-, styrke- og surf evner. Efter en række kvalificerende heats stod 6 mænd tilbage i finalen, hvoraf 5 var lokale. Efter en super spændende kamp på vandet krydsede Casper Steinfath mållinjen først med Lars Petersen på 2. pladsen og kun 12 årige Christian Andersen lige i hælene på Lars. Hos kvinderne var det en tæt affære med Mette Knakkergaard på 1. pladsen, Nicoline Rasmussen på 2. pladsen og local watergirl Susanne Steinfath på 3. pladsen. Junior konkurrencen var nervepirrende fra start til slut, hvor storfavoritten Christian Andersen blev presset til det yderste af Robert Storm. På en delt 3. plads kom Christoffer Holler og Sejr Abildgaard. I Grand Masters kategorien var det Palle Jensen fra Nordsjælland, der tog titlen som Danmarksmester, mens tyske Dirk Herpel krydsede mållinjen som nr. 1.

Om aftenen mødtes deltagere, arrangører, tilskuere mfl. i NASA klubhuset til en hyggelig grill session. Snakken den aften gik på de vilde historier fra dagens race og forventningerne til dagen derpå.

Søndag morgen klokken 8:00 var der skippermøde i Hanstholm, hvor Danmarksmesterskabet i SUP Surf skulle afgøres. Vinden skabte stadigvæk ekstreme forhold at padle i, men bølgerne var markant bedre, da vindretningen var gået mere i Vest. Klokken 9:30 blev mændenes første heat skudt i gang. Der var 5 runder mændene skulle igennem før de nåede finalen. Vinden var en kæmpe udfordring og gjorde det svært at fange de rigtige bølger. Imellem de forskellige runder hos mændene blev kvindernes og juniorernes finaler afviklet. Efter at have kæmpet hårdt for at komme igennem semifinalerne, begav 6 seje piger sig ud i bølgerne for at dyste om DM titlen. Finalen bød på 20 udfordrende minutter, hvor Annette Carsing måtte kæmpe hårdt for at forsvare sin DM titel fra 2012. Det lykkedes for hende at forsvare sin titel, og på 2. pladsen kom tyske Paulina Herpel, hvorefter Nicoline Rasmussen satte sig på 3. pladsen. Imellem kvindernes finaler blev juniornes afgørende finale heat afviklet. De lette juniorer var bogstaveligt talt ved at blæse væk ude på vandet. Christian Andersen fandt dog de rigtige bølger, hvilket gav ham titlen som junior Danmarksmester 2013. På 2. pladsen kom Robert Storm efterfulgt af Christoffer Holler på en 3. plads. Grand Masters divisionen var inkorporeret i mændenes elimination, og her var det Cold Hawaii local Karsten Krongaard, der løb med sejren mens Allan Rørby og Palle Jensen fik 2. og 3. pladsen respektivt. Vinden var nu taget til og vindstødene var nu oppe over 20 m/s, hvilket aldrig har været set til en Dansk SUP konkurrence før! Trods den kraftige vind og regn var stemningen på stranden i top, da 6 hårde “Vikinger” gik på vandet til mændenes finale. Mor Meluka, Peter Steinfath, Magnus Lindstedt, Sebastian Kornum, Lars Petersen og Casper Steinfath kæmpede for at holde sig stående på deres boards i den 20 minutter lange finale. Det var en tæt kamp mellem alle 6 finalister, men i sidste ende var det en kamp mellem to brødre. Peter og Casper kæmpede om sejren, og det var en tæt affære. Resultatet blev først afsløret til præmieoverrækkelsen, hvor Mor Meluka fik en 3. plads mens Peter Steinfath måtte give hans DM titel fra 2012 videre til sin bror Casper Steinfath.

Stort tillykke til alle de nykårede Danmarksmestre. Ligeledes skal et stort tak gå ud til alle deltagere der mødte op til DM i weekenden trods de ekstreme vejrforhold. Det var super sejt at se så mange folk være med og komme ind fra vandet med store smil på læberne. Tak til NASA og DSRF for at have bidraget med rammerne for dette event. Kæmpe tak til alle sponsorer, der gjorde SUP DM 2013 muligt: Quiksilver, Neilpryde, JP Australia, WileyX, Naish, Starboard, Quickblade Paddles, Folke’s SUP, You Only Live Once, N151, Westwind Klitmøller, Gaarden Klitmøller, Niels Juel, Maria Bach Kreutzmann, Steinkopp Productions.

Vi siger tak for et fantastisk event. Tak for opbakningen og vi glæder os til at se jer alle og endnu flere til mere SUP sjov i 2014! Se billeder herunder som er leveret af Rip’n Snap – stor tak til Mark Wengler.

Få det forkromede overblik over samtlige resultater her.

– Stævnearrangører: Annette Carsing & Casper Steinfath

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar