Verdensmesteren venter på ekstreme bølger i USA

Officiel pressemeddelelse

Casper Steinfath fra Klitmøller venter på titelforsvaret af verdens vildste race i Stillehavets enorme bølger og uforudsigelige strømforhold i Redbull Heavy Water. Meget tyder på, at ventetiden slutter på tirsdag.

Casper Steinfath går hvileløs rundt i Californien i disse dage.

Den 25-årige verdensmester i Stand Up Padling venter på, at bølgerne ud for Ocean Beach syd for San Fransisco i USA vokser sig store nok, så han kan forsvare sejren fra sidste år i årets vildste race, Redbull Heavy Water.

– Det er totalt nervepirrende at blot sidde stille og vente på det store Stillehav byder op til dans. Træningen er i hus, og nu venter vi bare på bølgerne bliver store nok til at skyde igang med et kæmpe brag, siger Casper Steinfath, der til daglig bor og træner i Klitmøller.

Casper Steinfath vinder Redbull Heavy Water 2017. Foto: Long Nguyen, Red Bull

Bølger på seks-syv meter

Kravet for at gennemføre racet er bølger på godt tre meter, og dem har Steinfath og resten af verdenseliten ventet på siden 15. oktober. Nu tyder meget på, at ventetiden snart er slut. Vejrudsigten har udpeget tirsdag i næste uge som den store dag, når et stormvejr rammer San Fransisco Bay og den ikoniske Golden Gate Bridge.

Da Steinfath vandt sidste år, kæmpede han med seks-syv meter høje bølger i brændningen. Der var boards, der knækkede i det hårde vejr, og Casper Steinfath var trods sin opvækst ved Vesterhavet skræmt af det vilde vejr.

– Jeg har stadig mareridt om, hvor meget jeg blev højtryksrenset gennem brændingen i San Fransisco på vej til min sejr. Spørgsmålet inde i mit hoved lige nu er simpelthen: Kan det blive lige så vildt i år, eller bliver det vildere endnu, spørger han sig selv.

Casper Steinfath på vej ud igennem brændningen ved Red Bull Heavy Water 2017. Foto: Red Bull

Arrangørerne har i år vendt ruten om, så padlesurferne begynder under Golden Gate Bridge og ender i de høje bølger ved Ocean Beach. Det betyder fem-seks kilometer i en kraftig og uforudsigelig modstrøm, hvor tidevand, vind og strøm spiller afgørende roller.

– Jeg er ekstrem nervøs for at skulle i kamp under Golden Gate igen. Jeg føler et kæmpe pres for at forsvare min titel, men der er ikke noget sted mere udfordrende at gøre dette end her. Ingen kan vide sig sikker. Selv den stærkeste atlet kan fejle, men jeg prøver at holde hovedet koldt i alt kaoset. Det må være nøglen, siger Casper Steinfath, der har trænet i Californien den senste måneds tid.

Udover Casper Steinfath deltager også 17-årige Christian Andersen fra Klitmøller i Redbull Heavy Water.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar