2. elitesamling bød på coaching, oplæg og offentliggørelsen af det nye landshold

Her i weekenden var 10 surfere samt 3 SUP-surfere med på DSRF’s 2. elitesamling i Klitmøller. 2 dage som bød på analyse og coaching under konkurrence, oplæg fra eksterne eksperter samt offentliggørelsen af det nye danske landshold i surfing.  

 

Christen, Paulo og DSRF’s nye praktikant, Kasper, var på stranden hele dagen for at coache surferne

Landstrænerteamet, Christen Søndergaard, Paulo Rodrigues, samt DSRF’s eliteansvarlig Martin Bro, havde endnu engang inviteret til elitesamling i Klitmøller for de bedste danske surfere. Formålet var, at bygge ovenpå arbejdet under den første samling og supplere med ny viden fra eksterne eksperter. Lørdag var surferne opdelt i 2 grupper bestående af én gruppe, som konkurrerede og blev analyseret/coachet af Paulo under Danish Surf League samt en gruppe, som i Hummerhuset fik en dag med kombinerede oplæg og surfsessioner. Først var der oplæg omkring træningsudvikling og struktur, hvorefter Frederik Holt, Mental træner i Aab Talent, kom forbi og snakkede om, hvordan man arbejder professionelt med sin sport. Her blev de deltagende surfere inddraget i en række øvelser, som omhandlede at sætte surfing og dem selv ind i et professionelt elitesetup.

Konkurrencesurferne havde selskab af Christen, Paulo og DSRF’s nye praktikant, Kasper, hele dagen. Paulo brugte dagen på at analysere surfernes konkurrenceparathed og teknik. Analyserne bruges af Paulo til fremadrettet at kunne coache surferne bedre og træne de konkrete færdigheder, som den enkelte surfer har mest brug for. Christen havde løbende individuelle samtaler med surferne omkring motivation, ambitioner og næste års konkurrencer.

Sidst på dagen var begge grupper samlet til fællesspisning på The Garden.

 

Frederik Holt snakker om, hvad det vil sige, at have et professionelt mind-set i elitesport.

Om søndagen var alle surfere samlet og her bestod formiddagen af en fælles surfsession i Bøgested Rende, hvor Paulo stod for træningen. Efter frokost var der oplæg og diskussion med Thomas Helleberg, Eliteidrætskonsulent i Thisted Kommune, som snakkede om, hvordan han selv, som tidligere professionel håndboldspiller, og Thisted Kommune arbejder med elitesport. Dette gav anledning til en god diskussion omkring forudsætningerne og mulighederne for surfernes udvikling i Danmark og udlandet.

Slutteligt blev det offentliggjort hvilke 8 danske surfere, som er blevet udtaget til det danske landshold i surfing. Fremadrettet vil landsholdet bestå af en fast kerne af surfere, som skal repræsentere Danmark under internationale mesterskaber. Denne kerne vil som i andre sportsgrene løbende blive udskiftet såfremt andre surfere gøre sig fortjent til en plads. Landsholdet består af:

Shortboard Men: Oliver Hartkopp, Esben Raffray og Christoffer Holler

Shortboard Women: Anne-Sofie Borregaard Andersen, Emilie Uttrup og Maria Andersen (2019)

Longboard Mix: Robert Storm og Anna-Julie La Cour Vågen

Første rigtige opgave for det nye landshold bliver en træningslejr i Marokko den 24 november til 1 december. Under denne lejr er der også blevet inviteret bejlere til landsholdspladserne med.

Tak for en rigtig god weekend!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar