Danmark promovere ligestilling for det kommende ISA SUP & Paddleboarding verdensmesterskab

Det er nu officelt at Danmark bliver det første land i det Internationale Surf Forbunds historie til at have ligestilling ved et ISA verdensmesterskab.

Photo: ISA / Ben Reed

Danmark har sammen med det Internationale Surf Forbund sikret fremtidig ligestilling mellem kvinder og mænd ved ISA VM i Stand Up Paddle og Paddleboarding. Når Danmark i september 2017 er værter for VM bliver det med samme antal konkurrerende mænd og kvinder, og Danmark skriver sig derved ind i surf historiebøgerne som værter for det første ISA verdenmesterskab med ligestilling.

Ved VM i SUP & Paddleboarding 2017 afvikles der fem forskellige discipliner; Distance Race, Teknisk Race, Sprint Race, Relay Race og  SUP surfing. Ved de sidste fem afholdte ISA VM har det været således at i disciplinerne; Distance Race, Teknisk Race og SUP surfing har der kun været én kvindelig repræsentant fra hver nation, hvorimod der har været to mandlige repræsentanter. Når verdens bedste SUP og paddleboard atleter skal kæmpe om medaljer på langdistance i Københavns Havn og Teknisk Race samt SUP surf i Nr. Vorupør bliver det således for første gang i historien med ligeså mange kvinder som mænd.

Der forventes at ca. 400 atleter fra ca. 40 nationer vil deltage ved VM, som afvikles fra d. 1 september til d. 10 september 2017 i henholdsvis København og Vorupør.

Photo: ISA / Ben Reed

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar