Surfing på OL programmet i 2020!

International Surfing Association (ISA) har, lige siden Fernando Aguerre kom til som præsident (1994), gjort et kæmpe stykke arbejde for at fremme surf sporten og ikke mindst at få sporten anerkendt på højeste plan i den internationale sportsverden, herunder i Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

I dag tog ISA så skridtet nærmere OL programmet i Tokyo 2020, da den olympiske komité for legene i Tokyo besluttede at indstille surfing til IOC, for netop det olympiske program i 2020. Se hele indstillingen her. Det er vigtigt at understrege, at det først under OL i Rio 2016 vil blive besluttet af IOC hvilke idrætter der endeligt bliver tildelt en plads på OL programmet i 2020.

Thomas-Bach-and-Fernando-small

ISA Præsident Fernando Aguerre (th) sammen med IOC Præsident Thomas Bach (tv) under den 125. IOC Session i Buenos Aires, Argentina.

Indstillingen fra den olympiske komité i Japan sker i kølvandet på en længere proces, hvor nye idrætter har kunne ansøge om at blive en del af OL programmet i 2020 som led i “Agenda 2020” fremført af IOCs “nye” præsident Thomas Bach (blev valgt i 2013). Før sommeren blev 8 idrætter, heriblandt surfing, således valgt ud blandt 26 ansøgte idrætter (læs historien her) og indstillingen peger altså nu på 5 af de 8 idrætter, heriblandt surfing, af OL arrangørerne selv. Selvom indstillingen ikke er en formel godkendelse af surfing på OL programmet, er det værd at bemærke at det er første gang i OL historien at OL arrangørerne selv får mulighed for at anbefale nye idrætter på OL programmet. Med andre ord må man formode at IOC vil tage anbefalingerne seriøst i deres udvalg af nye idrætter.

For ISA har det været en høj prioritet at SUP også blev en del af OL programmet i 2020, men indstillingen fra OL arrangørerne peger lige nu kun på surfing og man må derfor formode at ISA frem mod OL i Rio 2016 vil gøre et kæmpe stykke lobby arbejde for også at få SUP med på programmet.

Hvorvidt surfing bliver en del af OL eller ej kan have stor betydning for DSRF, da en international olympisk anerkendelse af sporten også vil have stor betydning for anerkendelsen af sporten i Danmark. En sådan anerkendelse kan på sigt afføde en bredere støtte til danske atleter, et bedre fundament for facilitets udvikling og ikke mindst et generelt økonomisk grundlag for udviklingen af sporten i Danmark.

DSRF følger spændt den internationale udvikling af sporten og vil løbende opdatere herom.

OBS: Læs også et tidligere interview med Fernando Aguerre, om netop surfing og SUPs muligheder for at komme på OL programmet, på SUPracer.com.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar