Fuld fart gennem havvindmølleparken

Ørsteds vindmøllepark nordvest for Anholt stod som tavse vidner, da surferen Casper Steinfath kort for klokken 13 nåede halvvejs ud i Kattegat på vej mod Sverige.

Efter en turbulent start ved Grenaa faldt der mere ro over Kattegat og dermed også den 27-åriges krop, som bedre kunne flyve hen over bølgerne på sit hydrofoilbræt. Brættets t-formede finne løftede ham over bølgerne og brugte energien til at få fart på brættet. Men det var langt, langt hårdere end Casper Steinfath havde regnet med.

Jeg er begyndt at få krampe i venstre lår, for jeg skal arbejde vildt hårdt i benene for at holde farten. Jeg skal hele tiden holde øje med bølgerne for ikke at miste fart, og jeg ligger med en puls på 190. Jeg glemmer helt at nyde det, sagde Casper Steinfath.

Men at foile gennem vindmølleparken var megafedt. Jeg følte mig som en lille dreng i en gigantisk skaterpark, fortsætter han.

Casper Steinfath havde det som en lille dreng i en gigantisk skaterpark, der han foilede igennem havvindmølleparken ved Anholt. Foto: Jakob Gjerluff Ager

Projekt Viking Crossing begyndte søndag morgen kl. 08.50 i Grenaa Havn, hvor han tog sit første af tusindvis af padletag i sit forsøg på blive den første, der krydser Kattegat og blandt de få i verden, der har foilet mere end 100 kilometer. Ruten er omkring 120 kilometer, og besætningen på følgebåden Performer forventer, at han rammer Bua 20 kilometer nord for Varberg omkring kl. 17.00

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar