Recap on 2015 and something BIG is coming …

Dansk Surf & Rafting Forbund siger farvel til et år 2015, som på rigtig mange fronter har været endnu et vellykket år for udviklingen af surfing, stand up paddle og white water sport i Danmark.

Vi skylder først og fremmest en stor tak til de mange frivillige og lokale ildsjæle som igen i år har taget hånd om en lang række af opgaver i DSRF. En kæmpe stor tak skal lyde til alle jer og vi håber at I og endnu flere vil surfe med på DSRF-bølgen i 2016. Vi kan på ingen måde udvikle sporten uden jer!

Super sprøde DSRF events

Det lykkedes igen i år at få afviklet utrolig mange succesfulde events. Blandt andet var opbakningen til årets surf tour og ikke mindst de sublime bølgeforhold, med til at gøre DM Surf Tour 2015 til en af Danmarks bedste surf tours nogensinde. Deltagerantallet var rekord højt (mere end 60 surfere fordelt i de forskellige kategorier) og feedbacken på organiseringen af touren var utrolig positiv. Vi vil selvfølgelig forsøge at nå et endnu højere niveau i 2016.

DM Surf Tour 2015

DM Surf Tour #4, Heavy Agger. Photo credits: Gjerluff

Det blev også til en vellykket Open SUP Tour, hvor vi fik afprøvet nye locations ved Ringkøbing Fjord og de Nordfynske strande. Mere end 60 udøvere fordelt i de forskellige kategorier deltog på touren og sporten blev præsenteret for den almindelige dansker rundt omkring i landet.

Fjord X-ing 2015

Fjord X-ing, Open SUP Race Tour #1, Hvide Sande.

White water sporten tog sig også ud i nye omgivelser, da der i efteråret blev afviklet endnu et fremragende Danish White Water Games på en ny location i Norge. Vi vil i 2016 udvikle eventen yderligere i samarbejde med de nordiske lande.

Danish White Water Games 2015

Deltagerne ved Danish White Water Games 2015. Sjoa, Norge. Photo credits: pixelsbyardal.dk

På eventsiden bør vi også nævne DM SUP Flatwater i København som endnu et skridt mod udviklingen af SUP sporten i Danmark. Eventen var utrolig vellykket med stor opbakning og deltagelse fra både motionister og den danske elite. Vi fik afprøvet Københavns Havn som en race destination og med den seneste nyhed om, at DSRF i samarbejde med Friends of Cold Hawaii og Copenhagen Watersports byder på ISA SUP & Paddleboard VM 2017, har vi nu et godt udgangspunkt for at udvikle havnen som venue for racedisciplinerne, mens bølge disciplinerne skal afvikles i Cold Hawaii.

DM SUP Flatwater 2015

Starten til DM SUP Flatwater i Københavns Havn. Photo credits: Jill Christina Photography

Dansk Surf Film Festival

Med de to ildsjæle, Morten Duus og Alicja Cupial, ved roret, så vi også den første danske surf film festival blive en realitet i 2015. Mere end 27.000 filmvisninger på de sociale medier, knap 250 festivaldeltagere og et væld af artikler samt indslag i diverse nationale og internationale medier er blot nogle af de bemærkelsesværdige fakta om Cold Hawaii Film Festival 2015.

Cold Hawaii Film Festival 2015

Vinderne med filmen Feel The Freedom af Jan Laumark i samarbejde med LAKOR ved Cold Hawaii Film Festival 2015. Photo credits: Lars Gothe

Idrætspolitisk involvering

År 2015 var også året hvor flere nye foreninger, surfskoler og institutioner meldte sig ind i forbundet. DSRF tæller nu ca. 1.600 medlemmer og vi forventer at nå minimum 2.500 medlemmer i 2016. På den idrætspolitiske front er der nemlig også i 2015 blevet arbejdet godt igennem, og det kan mærkes på interessen for DSRF. DSRF har afholdt flere dialogmøder med Danmarks Idrætsforbund (DIF) vedr. tættere tilknytning og optagelse som medlem, og der er nogle spændende muligheder i vente ift. DIF nye Politiske Program og med udsigterne til at IOC i september 2016 beslutter om surfing skal på OL programmet i Tokyo2020. Flere bestyrelsesmedlemmer deltog på DIFs Kongres 2015, hvor formand Jakob Færch optrådte i en paneldebat om DIFs åbenhed over for nye idrætsgrene i direkte duel med to DIF bestyrelsesmedlemmer og Enhedslistens idrætspolitiske ordfører. DSRF har styrket de nationale netværk og er i år blevet medlem i Friluftsrådet og deltager i Idrætssektorens Udviklingsforum – Idan Forum – der er initieret af Idrættens Analyseinstitut.

Jakob Færch i debat under DIF kongres 2015. Photo credit: Nick Sturm

Jakob Færch i debat under DIF kongres 2015. Photo credit: Nick Sturm

Performance på den internationale scene

I 2015 lykkedes det os også at få sendt et hav af atleter af sted til internationale events (EM, VM, Eurocups mv.) indenfor både surfing, SUP og rafting. Mere end 50 danske atleter blev sendt ud i verden. Blandt andet er det værd at bemærke at:

  • Danmark for første gang nogensinde vandt VM guld ved Surfing for handicappede
  • Danmark var repræsenteret ved Junior VM i surfing for første gang nogensinde
  • Danmark havde en kvinde med ved VM Surfing
  • det danske kvindelandshold i rafting opnåede en flot 2. plads ved Europa Cup i Østrig og en imponerende 6. plads ved EM i rafting.
Bruno Hansen, dansk ISA Verdensmester for Adaptive Surfing. Her i selskab med Fernando Aguerra, ISA President.

Bruno Hansen, dansk ISA Verdensmester for Adaptive Surfing. Her i selskab med Fernando Aguerra, ISA President.

Sidst men ikke mindst bør vi nævne vores danske SUP atlet, Casper Steinfath, der endnu engang har været en fantastisk repræsentant for DSRF og Danmark på den internationale scene – både som atlet og som ambassadør for sporten. Med en 1. plads på den europæiske SUP tour, en 2. plads ved Pacific Paddle Games, en 4. plads ved ISA Worlds (technical race), en række af 3. pladser ved World Series og sin nye position som ISA Vice President og formand for ISA Athletes’ Commission må Casper siges at have gjort endnu et fantastisk stykke arbejde for udviklingen af sporten i 2015.

Casper Steinfath i fornemt selskab med Kody Kerbox og Connor Baxter under Pacific Paddle Games 2015. Photo credits: Andrew Welker. Photo credits: Andrew Welker

Vi ses i 2016

Vi ser nu frem til et år 2016, som uden tvivl vil blive det hidtil største og vildeste år for DSRF – vi har nemlig noget stort på vej til jer som vi håber snart at kunne dele med jer…

Godt Nytår!

På vegne af bestyrelsen

Dansk Surf & Rafting Forbund

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar