Fem millioner kroner skal gøre unge mere aktive og våde i vandet

Med en millionstøtte fra Nordea-fonden er Dansk Surf & Rafting Forbund klar til at udbrede kendskabet til populære vandsportsgrene. Op imod 15.000 danskere skal prøve kræfter med aktiviteter i vandet.

Over hele verden vinder populære vandsportsgrene frem og den tendens vil Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF) forankre i Danmark. Med 5,2 mio. kroner i ryggen fra Nordea-fonden skal projektet ’STOKED’ blandt andet gøre surfing, stand up paddle og white water sport til faste idrætstilbud i 60 idrætsforeninger over hele landet.

image1

Mere end 15.000 danskere, heraf mindst 10.000 unge, skal aktiveres igennem projektet. De unge skal mærke den livslyst, det giver at dyrke motion i det fri sammen med andre og herunder at blive en del af det stærke fællesskab, som vandsportsmiljøet er præget af.

Projektet er et af de 13 ungeprojekter, som Nordea-fonden har valgt at støtte blandt 440 forslag, som fonden fik til projekter, som vil styrke unges identitet, livslyst og fællesskaber. Nordea-fonden støtter aktiviteter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.

”I Danmark er vi omgivet af vand og har mere end 7,500 km kyststrækning. Ingen har mere end 52 km til havet, og vi har over 120.000 søer. Samtidig har vi over de seneste 10-15 år set en markant ændring af danskernes motionsvaner i retningen af mere fleksible former for motion og udendørs motion. Det nærmest skriger på at skabe aktiviteter i relation til vandet og vi er derfor rigtigt glade for at Nordea-fonden nu giver os mulighed for at vi kan flere danskere til at prøver kræfter med vandsport, ” siger Jakob Færch, som er formand i Dansk Surf & Rafting Forbund.

Projektet har fokus på stand up paddle (SUP), surfing og white water sport, som de seneste fem år har oplevet en enorm vækst i antallet af udøvere både på verdensplan og i Danmark. Alene i USA dyrker 2,75 mio. amerikanere SUP sporten. Det svarer til knap 1 pct. af befolkningen, og overfører man tallene til danske forhold, er potentialet tæt på 55.000 danske SUP-udøvere.

Målsætningerne er ambitiøse og DSRF vil fremme sportsgrenene igennem en lang række af aktiviteter, herunder nationale events, camps, uddannelse af ambassadører og instruktører samt rådgivning til foreninger. STOKED projektet skal derved agere katalysator for udbredelsen af sportsgrenene i Danmark.

”Projektet har stort potentiale både i og uden for de store byer, men der er et helt naturligt fokus på Vandkantsdanmark. Ud over at få flere unge til at blive mere aktive, så vil vi også booste deres tilhørsforhold og stoltheden over deres lokalområde, ” siger Jakob Færch.

Målgruppen for STOKED tæller dels unge, som ikke er regelmæssigt fysisk aktive, og dels de mange tusinde unge som falder fra de mere traditionelle idrætsgrene. Desuden skal projektet omfavne de mange selvorganiserede unge inden for vandsport og tilbyde dem fællesskab og udfordringer i foreningsregi.

STOKED passer godt ind i Nordea-fondens strategi om at styrke nye idrætsformer. Projektet er udtænkt af unge, og det skal udføres af 150 unge ambassadører, der bliver uddannet som instruktører, dommere og arrangører, så de kan igangsætte lokale og nationale events. Denne organisering, mener Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen, giver stærke forudsætninger for at tiltrække unge.

”Der er en vis ’coolness’ over SUP, surf og rafting, som kan tiltrække en gruppe af unge, som ikke kan se sig selv nede i den lokale svømmeklub. I vandsporten møder de et stærkt kulturfællesskab, rollemodeller og hårde fysiske krav. Det vil være med til at opbygge selvdisciplin, robusthed og livsglæde. De unge får styrket deres evne til at overvinde forhindringer, og det er en kvalitet, som de kan få glæde af i mange af livets øvrige aspekter, ” siger Henrik Lehmann Andersen.

Dansk Surf & Rafting Forbund planlægger i projektperioden at afvikle mere end 300 aktiviteter og uddanne 150 unge ambassadører. Desuden vil forbundet udvikle samarbejder med skoler, institutioner, virksomheder og eventorganisationer i hele Danmark. Projektet løber fra januar 2016 til udgangen af 2018 og allerede fra april kan danskerne begynde at afprøve aktiviteterne gennem en række af events og foreninger rundt omkring i landet.

PRESSEKONTAKT:

Dansk Surf & Rafting Forbund

Jakob Færch, Formand

kontaktdsrf@gmail.com

+45 28 69 47 74

 

Nordea-fonden

Tine Wickers, Kommunikationschef

tw@nordeafonden.dk

+45 40 70 37 84

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar