COPENCOLD HAWAII: Vi byder på ISA VM i Stand Up Paddle and Paddleboard 2017!

Her til morgen blev det endelig officielt via en række danske medier, at Friends of Cold Hawaii (FOCH) sammen med Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF) og Copenhagen Watersports (CWS) byder på ISA VM i Stand Up Paddle og Paddleboard 2017. Læs nyhederne her:

Nyheden kommer i forlængelse af, at en række betydningsfulde partnere har vist stor begejstring og økonomisk interesse for projektet. Senest (i går aftes) godkendte Thisted Byråd således en bevilling på 530.000 kr., men også Sport Event Danmark og Wonderfull Copenhagen har på nuværende tidspunkt bakket økonomisk op om projektet. En del af støtten skal gå til den nu kommende budproces og resterende midler allokeres til selve eventen såfremt det lykkedes, at få Verdensmesterskaberne til Danmark.

DM SUP 2015 i Københavns Havn

DM SUP 2015 i Københavns Havn

Et event hvor sammensmeltningen af København og Klitmøller (red. Cold Hawaii) finder sted, ses som et af de helt unikke fundamenter i projektet. Dels har Cold Hawaii Nordeuropas bedste bølger til at surfe i, og kanalerne i Københavns Havn giver de bedste forhold til at padle på med fremragende forhold for publikum, der kan komme helt tæt på surferne. Når man slår det sammen til COPENCOLD HAWAII, får man nogle af verdens bedste forhold for et VM. Derudover handler eventen i høj grad også om at skabe forbindelse og værdi mellem hovedstad og lokalsamfund.

“Vi har en helt unik kystlinje her i Cold Hawaii, som mange har lagt meget i at udvikle over de seneste 10 år. Der er ingen tvivl om, at vi vil lægge alle kræfter i at gøre COPENCOLD HAWAII til et foreløbigt højdepunkt” siger Finn Jorsal, præsident for Friends of Cold Hawaii.

“Med COPENCOLD HAWAII samler vi center og periferi i en event med konkurrencer i København og Cold Hawaii, det kunne blive rigtigt spændende” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Casper Steinfath under træning i Cold Hawaii

Casper Steinfath under træning i Cold Hawaii

Nyhavn kan blive rammen for et longdistance race i hjertet af København.

Nyhavn kan blive rammen for et longdistance race i hjertet af København.

Idéen og dialogen om at blive værts nation for Verdensmesterskaberne i SUP og Paddleboard i 2017 har været længe undervejs. FOCH har igennem mange år afviklet den årlige PWA World Cup i Windsurfing, men nu var det tid til at arbejde mod noget endnu større. Samtidig har DSRF gennem de sidste 3 år drevet surfing og stand up paddle sporten til helt nye højder i Danmark og det virkede derfor helt naturligt at gå sammen om at få VM til Danmark.

“Der er godt og vel 30 deltagere hvert år i afdelingen af World Cup i windsurfing. Det her vil være mindst ti gange større og trække omkring 300 surfere til København og Klitmøller. Det er meget, meget stort” siger Finn Jorsal, præsident for Friends of Cold Hawaii.

Også formand i Dansk Surf & Rafting Forbund, Jakob Færch, er meget begejstret:

“COPENCOLD HAWAII vil være en nyskabelse inden for internationale SUP-races. Vi vil benytte lejligheden til at sætte gang i en række lokale og nationale aktiviteter før, under og efter begivenheden, som alle vil være med til at booste dansk stand up paddle, samle miljøet og få endnu flere danskere på vandet”

SUP Surfing i bølgerne ved Cold Hawaii

SUP Surfing i bølgerne ved Cold Hawaii

Hvis mesterskaberne kommer til Danmark, vil det være første gang, at et VM afvikles i Europa. Det ligger godt i tråd med det internationale surfing forbunds (ISA) visioner om at sætte yderligere fokus på stand up paddle sporten, således sporten på sigt kan blive en del af OL-programmet, hvilket har været en ambition for ISA igennem mange år.

Glæd jer til at følge med i budprocessen – vi glæder os – og vi er stoked over at vi (måske) om under 2 år kan være med til at skrive dansk og international idrætshistorie.

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar