Dobbelt sølv til Casper Steinfath: ‘Det ondeste race, jeg har prøvet’

Officiel pressemeddelelse

Padlesurferen fra Klitmøller, Casper Steinfath, vandt sølv på den lange distance under EM i Stand Up Padling på Sardinien.

– Det var det ondeste race nogensinde.

Sådan lød det fra den 25-årige Stand Up Padler, Casper Steinfath fra Klitmøller, der fredag padlede sig til endnu en sølvmedalje ved EM på Sardinien. Det skete på den lange distance over 15 kilometer, hvor han tabte med få meter til franskmanden Martin Vitry.

– Det er det ondeste og mest modbydelige, jeg har prøvet i mine 10 år på et padlebræt. Det var 15 kilometer i bagende varme med vind fra siden og vind i hovedet. Jeg satte en vild sprint ind til sidst, men Martin fra Frankrig var for stærk, sagde Casper Steinfath.

Casper Steinfath vandt to gange EM-sølv under EM i Stand Up Padling, og allerede næste lørdag står han igen i en vigtig konkurrence, når han på World Touren i New York skal forsøge at komme øverst på verdensranglisten. Foto: Noa Stender

Steinfath er en sprinter, men har trænet hårdt på at blive bedre på de lange distancer. Efter onsdagens halvskuffende sølvmedalje på favoritdisciplinen technical race, var den fire-dobbelte verdensmester opsat på at vise, at han kan være med helt fremme på den lange distance.

Franskmanden fik hurtigt et hul på 20 meter, som Casper Steinfath og gruppe på tre andre havde svært ved at lukke. De andre i gruppen havde ikke kræfter til at hjælpe Steinfath med at indhente franskmanden. Først da Klitmøller-surferen satte den lange sprint ind på de sidste 1500 meter, nærmede han sig franskmanden. Men det var ikke nok, og Casper Steinfath kom i  mål syv sekunder efter godt halvanden time på vandet.

– Det var så hårdt derude. Jeg var den eneste, der havde kræfter til at forsøge at indhente franskmanden. De to italienere ville gerne hjælpe, men franskmanden trak fra, hver gang de tog nogle føringer. Den sidste sprint var så hård, og havde løbet bare været lidt længere, så havde jeg nuppet ham. Men det er fedt at komme herfra med endnu en sølvmedalje – og så i en disciplin, som ikke er min favorit, fortalte Casper Steinfath, mens han heppede på sin ven fra Klitmøller, den 17-årige Christian Andersen, der var på vej mod målet.

Casper Steinfath lå hele tiden tæt på sin franske modstander og til tider så det ud til at han skulle tage 1. pladsen. Foto: Surfing Fisw

Christian Andersen førte han i en gruppe, der kæmpede om sjettepladsen og vigtige point til nationskonkurrencen. Med en kraftig sprint til sidst holdt Christian Andersen de andre bag sig og endte som nummer seks. Hos kvinderne endte 30-årige Nicoline Rasmussen fra Ålsgårde på en sjetteplads. Dagens resultater betyder, at Danmark og Spanien kæmper om andenpladsen i nationskonkurrencen, inden weekendens bølgekonkurrencer.

Casper Steinfath kan ikke nyde sine to EM-medaljer særlig længe. Allerede næste lørdag står han igen i en stor konkurrence, når han på World Tourens andet stop skal forsøge at padle sig på førstepladsen på verdensranglisten.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar