Dansk kandidat til ISA-top

På lørdag kan Casper Steinfath være vice præsident i ISA, hvis han bliver valgt ind

Casper Steinfath og Fernando Aguerre i Tyrkiet. Foto: ISA

Casper Steinfath og Fernando Aguerre i Tyrkiet. Foto: ISA

Dansk surfing, stand up paddle og Dansk Surf & Rafting Forbund går muligvis en meget spændende tid i møde.

For når ISA’s medlemsnationer samles på lørdag til organisationens årsmøde, vil Casper Steinfaths fremtid som vice præsident blive diskuteret. Der er to andre kandidater end Casper Steinfath.

– Det vil være som at tage hul på et nyt kapitel af mit liv, hvor jeg får muligheden for at yde indflydelse på, hvordan vores sport skal udvikle sig fremover, siger en spændt Casper Steinfath.

Han forklarer, at hans erfaring som atlet vil komme ISA til gode, hvis han bliver valgt ind.

– Jeg føler bestemt at min baggrund som atlet er et stærkt kort, der tillader mig også at anskue problemstillinger fra atleternes vinkel, siger Casper Steinfath.

Planer om fremtiden

ISA har længe tænkt lange tanker om at få surfing med på dagsordenen ved De olympiske lege, og nu virker det tættere på end nogensinde. Surfing kan dog tidligst blive accepteret som disciplin ved legene i år 2024.

– Sammen med ISA vil jeg kæmpe for inklusion af surfing i det olympiske program, siger Casper Steinfath.

Han vil desuden sætte fokus på Europa som en surfdestination på lige fod med USA og Australien.

– Jeg vil søge at være Europas stemme udadtil, og jeg vil arbejde på er at trække flere store ISA surf-mesterskaber til Europa, siger Casper Steinfath.

En stor ting for dansk surfing

Casper Steinfath vil være den første europæer i ISA’s bestyrelse og den første inkanerede surfer, der i øvrigt er vokset op med stand-up-paddling.

Det kan have positive konsekvenser for dansk surfing, mener Jakob Færch, formand for Dansk Surf & Rafting Forbund.

– Man kan forestille sig, at Casper aktivt vil arbejde for at tiltrække ISA events, til Europa og hvorfor ikke en dag til Danmark?

– Det kunne jo være spændende med et VM i Danmark med eksempelvis SUP-surf disciplinerne afviklet i Cold Hawaii og SUP-racing og paddleboard-racing discipliner inde i Københavns Havns kanaler mellem Operaen, Den Lille Havfrue og Christiansborg.

Det siger en forhåbningsfuld Jakob Færch, der tilføjer at der på internationalt niveau er behov for input fra dansk idræt, der har stærke kvaliteter i foreningsidrætten, og den danske mentalitet og syn på begreber som blandt andet fairplay og doping-fri sport.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar