Casper Steinfath indleder sit 130 km lange togt over Skagerrak søndag nat

Officiel pressemeddelelse

Stand Up Padleren indleder sit togt mod Norge søndag kl. 01 fra Hirtshals. I fire uger er han stået op kl. tre om natten for at vænne kroppen til at padle om natten.

Efter næsten en måned i alarmberedskab blæser den 24-årige Stand Up Padler og fire-dobbelte verdensmester, Casper Steinfath, endelig til afgang for Viking Crossing 2.0 – sit 130 kilometer lange togt på et padlebræt over det ubarmhjertige Skagerrak.

Klokken et om natten til søndag 18. marts sætter han sit fire og en halv meter lange bræt i det kolde vand ud for stranden ved campingpladsen syd for Hirtshals Havn og tager det første af i alt 60.000 padletag mod Flekkerøy ved indsejlingen til Kristianssand.

De første fem timer frem til solopgangen klokken 6.28 foregår i dyb mørke uden horisont  og kun i skæret fra pandelampen. Sidste år blev han søsyg af at padle i mørket, så i de seneste fire uger er Klitmøller-knægten stået op kl. tre om natten for at vænne kroppen til at padle i nattens mørke uden horisont og sigtbarhed.

Mørket og kulden ned til 0 grader er to af årsagerne til, at han vil krydse Skagerrak nu – og ikke til sommer, når vandet og vejret er lunere.

– Det er en ekstrem udfordring og en barnedrøm for mig at krydse Skagerrak. Det, der virkelig tænder mig, er den ekstra udfordring i at padle mange timer i et frådende hav i dyb mørke og i frysende kolde temperaturer. At krydse Skagerrak er den ultimative kulmination af drømme, passion og skills, siger Casper Steinfath, der er fire-dobbelt verdensmester i Stand Up Padling.

Det er anden gang, at han vil forsøge at krydse vandet mellem Danmark og Norge.

Sidste år måtte han efter 17 timer i vandet opgive 12 km før den norske kyst. Kraftig strøm og en kraftig kuling skubbede ham væk fra kysten. Han var så tæt på, at han kunne se den norske sydkyst. Et bittert øjeblik for den fire-dobbelte verdensmester i Stand Up Padling.

Derfor er han ekstra tændt på, at nå hele vejen til Norge på søndag.

– I år har jeg tilbragt hele vinteren hjemme i Danmark med at træne i det kolde vand i dyb mørke. Jeg har brugt hundredvis af timer til at analysere mine fejl fra sidste år, og nu har jeg fastgjort mit blik til at sætte fod på norsk jord. Gennem fokuserede forberedelser og et stærkt supportteam har jeg fundet ud af, hvordan jeg danser med Moder Natur – uden at hun kører mig midt over, siger Casper Steinfath.

Denne gang er vejret også med ham. Hele natten og dagen foregår i klart vejr, så det bliver en smuk tur. Han forventer en let til frisk vind, der først kommer fra øst og siden fra sydvest. Men da strømmen er med ham, betyder sidevinden ikke det store. Sidst på eftermiddagen aftager vinden for helt at lægge sig ved mørkets frembrud.

Han forventer, at turen tager 18-24 timer afhængig af vind, strøm og bølger. Viking Crossing 2.0 bliver fulgt tæt af TV MidtVest og TV2 News, der vil – så længe teknikken tillader det – vil sende live fra turen i løbet af dagen.

———————

Følg Caspers tur over Skagerrak
Facebook: https://www.facebook.com/Caspersteinfath/

Instagram:@CJ_Steinfath

Billeder og video
Vi vil før, under og efter Viking Crossing lægge billeder, videoer og sync’er ud på Google Drive i det omfang, at vores net- eller satellit-forbindelse tillader det. Find det hele her:

Viking Crossing: Media Download

https://drive.google.com/drive/folders/1gLerahDlk71TSVEp045DfbGuWIe_YWoN?usp=sharing

GPS Tracking

I kan følge Casper på dette GPS-kort. Kortet kan frit embeddes på web og skærm:

https://event.tractrac.com/viewer/index.php?target=https://em.event.tractrac.com/events/9f6b2840-0a46-0136-aa5b-60a44ce903c3/races/cb594280-0a49-0136-b3ab-60a44ce903c3.json

Download baggrundsmateriale her:

https://drive.google.com/open?id=1OePZ5Es3ziVV0jLKk6ZUmemUfDsRk5OY

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar