Bonjour og au revoir til VM i SUP & prone paddleboarding

De danske arrangører af VM SUP 2024 siger i dag ’bonjour’ til dette års værter. En lille delegation drager til Frankrig for at blive klogere på, hvordan de franske værter griber afviklingen an og for at danne sig et overblik over det kommende års mange forskellige opgaver.

Eventafvikling er en disciplin i sig selv. Det kræver minutiøs forberedelse og et blik for de store linjer. I denne uge ligger afviklingen af VM i stand up paddle (SUP) i Frankrig. Derfor tager en lille delegation fra Surf & SUP Danmark til dette års VM som en helt naturlig del af forberedelserne til næste års VM i Danmark.

Vi tager til Frankrig for at få så mange input som overhovedet muligt. Vi skal mødes med repræsentanter fra det internationale surf forbund og de franske værter, ligesom at vi skal i kontakt med de deltagende nationer og akkrediterede medier, fortæller Nanna Vildershøj, eventmanager i Surf & SUP Danmark, som sammen med flere andre kollegaer og Wonderful Copenhagen udgør rejseholdet.

Udover selve VM’et i 2024 er der lagt op til en folkelig og festlig ramme i byen, hvor der sideløbende er en ambition om at afvikle et af verdens største SUP breddeevents; Copenhagen SUP. Det hele bliver pakket ind i det arrangørerne kalder ”Copenhagen Paddle Festival”, som vil byde på en masse aktiviteter for alle aldre. Det vil desuden være gratis at se atleterne konkurrere i Københavns Havn.

Vores ambition er at byde mindst 60 nationer velkommen i København og vores visit i Frankrig skal blandt andet være med til at sikre dette. Vi skal kunne sige au revoir – altså på gensyn.  Vi har prøvet det før, men der er også sket meget siden 2017, hvor vi senest var værter for VM. Næste år hæver vi barren endnu et hak. Vi glæder os til i samarbejde med Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark at lægge endnu flere breddeaktiveringslag til eventen, og i endnu højere grad fokusere på en bæredygtig afvikling, siger Nanna Vildershøj.

Kontakt vedrørende VM

Nanna Vildershøj
Eventmanager
nanna@surfsup.dk
51707825

Michael Lindberg
Direktør
michael@surfsup.dk
25142068

Om ISA World SUP & Paddleboard Championship

Afvikles fra 16. – 22. september 2024
Sted: Søren Kierkegaards Plads og Amager Strandpark
Forventet antal nationer: +60
Forventet antal atleter: 350

Seks discipliner indenfor fire konkurrenceformer: Sprint, Technical Racing, Langdistance og Team Relay (stafet). Både senior og junior under 18 kan stille op til VM.

Surf & SUP Danmark har sammen med Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark fået tildelt mesterskabet fra ISA i 2024.

ISA VM SUP & Paddleboard afholdes årligt og er den mest prestigefyldte event indenfor SUP. Eventen er anerkendt af det olympiske forbund International Surfing Association (ISA). VM’et afvikles i byens blå rum ved Søren Kierkegaards Plads og på Amager Strandpark, hvorfor også Københavns Havn er en vigtig samarbejdspartner.

SUP er én af verdens hurtigst voksende vandsportsgrene. Sporten dyrkes både som fritidssport, men er også en udbredt konkurrencesport. De stærkeste lande på verdensplan er Frankrig, Spanien, Danmark, Australien, USA, Hawaii og Brasilien.

SUP sporten har i Danmark og på verdensplan gennem de seneste 10 år været igennem en rivende udvikling. I Danmark har Surf & SUP Danmark siden 2013 etableret mere end 80 nye foreninger og tæller i dag +5.000 medlemmer.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar