Bruno misser VM efter alvorlig ulykke

Den 6 x verdensmester i parasurfing, Bruno Hansen, misser desværre VM i Parasurfing efter at han i sidste uge pådrog sig en skade på sin 7. nakkehvirvel.

Bruno havde store planner om at gå efter sit 7. VM-guld og det var derfor med vemod i stemmen, at han i fredags måtte give besked om, at han desværre ikke bliver klar til dette års VM i Parasurfing, som afvikles fra d. 5.-11. november i Californien.

En alvorlig ulykke i forbindelse med Brunos træning i Panama sendte ham direkte på Hospitalet med en lammelse af begge sine arme og en skade på 7. nakkehvirvel og adskillige nervebaner.

Jeg var i gang med at øve et trick, som jeg er helt sikker på vil give mig en 8’er eller 9’er til et VM. De første par gange gik det godt, men tredje gang blev jeg smidt direkte ned i sandbunden med hovedet først. Jeg besvimede og begge mine arme blev total lammet. Heldigvis var der nogen på stranden som så mig og trak mig ud af vandet for ellers var jeg druknet, fortæller en nedslået Bruno Hansen.

Kort tid efter blev Bruno af de ujævne Panamanske veje transporteret til et nærliggende hospital, som dog ikke havde mulighed for at foretage de nødvendige scanninger. Herfra blev han fragtet til et større hospital, hvor fra han fik foretaget en række scanninger.

De har scannet mig flere gange og desværre er min 7. nakkehvirvel blevet beskadiget. Jeg har virkelig mange smerter og de har givet mig en halskrave på. Nu er jeg blevet bedt om at ligge i sengen den næste måneds tid uden at jeg rigtigt må bevæge mig. Det er forfærdeligt, siger Bruno.

Lammelsen i Brunos arme skyldes en beskadigelse af nervebanerne omkring den 7. nakkehvirvel. Efter et par dage fik han følelsen tilbage i den ene arm, men han har fortsat svært ved at bruge den anden arm som tilsvarende er i en hel del smerter. På trods af den voldsomme ulykke er Bruno ved godt mod:

Jeg kommer tilbage næste år, det er stensikkert. Det er bare op på hesten og se fremad, siger Bruno.

Scanningerne af Brunos nakke er blevet sendt videre til yderligere undersøgelse og der afventes nu en endelig afgørelse af hvordan han skal genoptræne.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar