Godt Nytår fra Dansk Surf & Rafting Forbund!

Tak for et fantastisk 2016 alle sammen og glæd jer til et endnu vildere 2017 sammen med Dansk Surf & Rafting Forbund.

Det danske surf, stand up paddle og white water miljø kan se tilbage på et ikke mindre end fantastisk 2016, som vidner om flot udvikling og vækst, stort frivilligt engagement i hele landet, stærk fællesskabsfølelse i miljøet, og udsigter til et endnu stærkere organisatorisk og økonomisk fundament i fremtiden.

I denne nytårshilsen ønsker DSRF formand Jakob Færch at takke alle for engagementet i 2016 og se frem mod nogle af de fede ting som er på vej i det nye år.

Velkommen til over 1.000 nye medlemmer i Dansk Surf & Rafting Forbund i 2016. Med økonomisk støtte på over 5 mio. kroner fra Nordea-fonden til DSRF projektet STOKED under kampagnen #detgodeungeliv fik vi skabt mulighed for, at katalysere udviklingen af surfing, sup og white water sporten i mere end 30 nye foreninger i hele landet; fra Ærø i Syd til Aalborg i Nord og fra Vorupør i vest til Bornholm i Øst. De leverer hver især et enormt stykke arbejde i at få flere aktive i alle aldre og det har været en ren fornøjelse at se aktiviteterne sprudle i de mange foreninger. Her lever og ånder dygtige ildsjæle, som vi skylder en stor tak for deres ihærdige indsats.

En anden stor tak skal gå til DSRF projektchef Michael Lindberg for, at levere en kæmpe indsats i det daglige med udviklingen af sporten og support af medlemsforeninger, samarbejdspartnere, events og atleter.

Det er svært ikke være super begejstret for hele teamet bag DM Surf Tour, som igen i år har skabt endnu federe events, med unik stemning, stort frivilligt engagement, flotte, fede og sjove foto og video reportager og fester på stranden. En stor tak til hele crewet og særligt Kasper Brix, som har været frontløber for tredje år i træk. I 2017 styrkes Touren af en endnu bredere og fælles Surf Tour ledelse.

26147113361_a1fcb591f7_k

Første stop på Danish Surf Tour 2016. Foto af: Gjerluff

Hatten af for Jens Wohlert og Gorm Sigaard der fik trukket SUP racerne til DM på Fanø, i hyggelige og flotte omgivelser med race på både fladt vand og i mindre bølger. Eventen fik vist en unik dansk SUP destination frem, hvor der er helt særlige naturoplevelser i vente for den rejselystne. I 2017 ser vi frem til at Niels Lønborg med crew skal holde DM SUP Flatwater ved Kerteminde.

Tillykke til Hasse med udnævnelse som officiel ISA Judge Presenter, der nu giver os muligheden for selv at afholde internationale dommer uddannelser. Dit kæmpe engagement og drive inden for dommer og eventområdet, med dommer rejser til bl.a. Irland og Marocco, dommerarbejde på surf touren etc. er med til at løfte niveauet ikke kun i Danmark, men hele Norden.

I september var vi vidne til et fantastisk DM SUP Surf & Beach Race, der præsenterede et nyt super lap koncept og et samarbejde på tværs af lokale kræfter og bestyrelsen i DSRF. Stor ros og tak skal lyde til bestyrelsesmedlem Rie Rosenkrans, SUP pionéren Christian Gøbel og før nævnte Hasse, som leverede et super arbejde i planlægningen og afviklingen af mesterskabet.

Fra DM SUP Surf & Beach Race i Klitmøller. Foto af: Cold Hawaii Surfphoto by REEA

Fra DM SUP Surf & Beach Race i Klitmøller. Foto af: Cold Hawaii Surfphoto by REEA

Tak for et rigtig godt samarbejde med Rasmus Johnsen, Robert Sand, Finn Jorsal og resten af Friends of Cold Hawaii, som vi sammen med Copenhagen Watersports, Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen kørte en vellykket kampagne med og vandt værtsskabet af 2017 ISA World Stand Up Paddle & Paddleboard Championship til Danmark. Vi ser frem til at være med til at afvikle VM SUP & Paddleboard på Europæisk vand for første gang nogensinde når vi den 1. – 10. september skaber en kæmpe vandsportsfest i både København og Cold Hawaii.

En særlig tak til Copenhagen Watersports for i 2016, at afvikle Danish White Water Games for 4. år i træk, denne gang i Sverige. Rigtig mange frivillige er med til at løfte en kæmpe logistisk opgave når Danmarks bedste white water udøvere konkurrere i disciplinerne kajak slalom, kajak cross, rafting samt SUP white water på en eventlokation 700 km fra den danske grænse. Jeg vil fremhæve DWWGs utrættelige eventchef Jakob Agergaard for at koordinere denne event, samt i år også Bjarke Voetmann, fra Billeshave Efterskole, som i 2016 fik samlet en masse unge drenge/piger så vi for første gang i DSRFs historie kunne afvikle Junior DM i white water kajak.

Tillykke med vores landsholdsatleters deltagelse ved EM rafting, VM rafting, Norske Mesterskaber white water slalom, Svenske Mesterskaber white water slalom, Danish White Water Games, EM junior surf, EM SUP, Euro SUP Tour, World Tour SUP, VM Junior surfing, World Surfing Games, VM Adaptive Surfing og VM Surf Boat.

Medaljer i den fine klasse blev det også til i år. Kæmpe tillykke til Casper Steinfath med en imponerende sæson på pro world touren med flere sejre i sæsonen og en samlet 2. Plads ekstremt tæt på vinderen Connor Baxter, herudover 2 x EM bronze ved det første Euro SUP event i Frankrig, samlet vinder af Euro SUP Touren, ISA verdensmester i både SUP sprint racing og SUP technical racing. Bruno Hansen, den danske para-surfer, blev for andet år i træk Verdensmester. Vi glæder og til at se både Bruno og Casper gentage deres store bedrifter i 2017, og vi har alle høje forventninger til hvad Casper og resten af SUP landsholdet kan præstere på hjemmebane i september 2017. Danmark hev en imponerende sølv medalje hjem i slalom ved EM rafting til kvindelandsholdet – den første EM/VM medalje til dansk rafting nogensinde. Herrelandsholdet i Surf Boat tog en imponerende VM sølv hjem i deres første surf boat VM deltagelse.

Caspers sejr på ISA var med til at sikre ham sit 3. verdensmesterskab i Technical Racing. Foto af: ISA

Caspers sejr på ISA var med til at sikre ham sit 3. verdensmesterskab i Technical Racing. Foto af: ISA

I 2016 startede et samarbejde med Idrættens Analyseinstitut, hvor landets bedste idrætsforskere de kommende 3 år skal følge udviklingen af surfing, stand up paddle og white water sporten i Danmark tæt. Analysearbejdet vil give DSRF vigtig viden om udviklingstendenser, og kan være med til at pege på hvorledes vi sammen med alle aktører herhjemme kan skabe endnu bedre aktivitetstilbud og rammer, der at løfte sporten endnu mere.

I 2017 sætter vi mere fokus på bredde- og konkurrence- samt uddannelsesområdet. Niels Lønborg er tiltrådt som landstræner for SUP landsholdet, og vi er tæt på at have en model klar for surf landsholdet, hvor Mor Maluka har sagt ja til at stå for teknisk træning af surf landsholdsatleterne. På det gennerelle uddannelsesområde har vi sagt velkommen til Niclas Breindahl, som er vores nye uddannelseskoordinator der vil koordinere alle DSRF uddannelser inden for surf judging, surfing, SUP og førstehjælp.

I 2016 blev DSRF et olympisk forbund qua surfings optagelse på OL-programmet (Tokyo 2020) og derfor bliver 2017 også året hvor DSRF påbegynder optagelsesprocessen som specialidrætsforbund i Danmarks Idrætsforbund (DIF). Et langsigtet mål som nu bliver indfriet og vil være med til at skabe et stærkt organisatorisk og økonomisk fundament for udviklingen af sporten i Danmark. Et stykke dansk idrætshistorie som vi glæder os til at skrive sammen med jer.

Surfing er blevet en Olympisk sportsgren og skal afvikles for første gang ved OL i Tokyo 2020. Foto: OL promotion video.

Surfing er blevet en Olympisk sportsgren og skal afvikles for første gang ved OL i Tokyo 2020. Foto: OL promotion video.

Events- og udviklingsarbejdet havde ikke været ligeså vellykket og sjovt uden vores sponsorer, som både tæller private firmaer, eventorganisationer og kommuner. På vegne af DSRF og hele miljøet skal der lyde stor  tak for støtten i 2016 og vi ser frem til samarbejdet også i 2017 og årene frem over til bl.a.: Thisted Kommune, WaterZ, Københavns Kommune, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Kulturhavn 365 samt Nordea-fonden.

En endelig tak for et rigtig godt samarbejde med hele bestyrelsen i DSRF; Rie Rosenkrans Gjedsted, Maja Bertelsen, Daniel Bidstrup, Kasper Brix, Casper Steinfath og Thomas Bay.

Og med fare for at have glemt nogen eller særlige begivenheder, skal der lyde en generel tak til alle i hele miljøet for at bidrage til den positive udvikling af sporten som vi oplever netop nu.

Aloha

Jakob Færch

Formand DSRF

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar