Race recap på DM SUP Surf & Beach Race 2017!

Vejrudsigten så allerede i ugerne op til DM SUP Surf & Beach Race 2017 ikke alt for lovende ud i forhold til bølgeforholdende i Klitmøller. De danske forhold er dog meget omskiftelige så arrangørerne tog føst torsdag en beslutning om ikke at gennemfører SUP Surf delen som kræver bedre og større bølger end SUP Beach race disciplinen. Således mødtes nogle af Danmarks bedste SUP og Prone atleter i kampen om DM-titler lørdag d. 13. maj. Krydret med solskin og perfekte bølgeforhold for beach race var der lagt op til et spændende race.

Fiskemel er et populært spot i Hanstholm. Foto: Jakob Gjerluff

Danmarksmesterskabet blev afviklet på den danske vestkyst i havnebyen Hanstholm ved surfspottet ’Fiskemel’. Den oprindelige location for eventen var det berømte vindsurfing spot ’Middles’, men på grund af forholdene tog arrangørerne en hurtig beslutning på dagen om at rykke konkurrencen til fiskemel, der ligger 300 m. fra middles. Ved en stor indsats fra både deltagere, frivillige og tilskuere blev der hurtigt sat en super fed venue op på stranden.

Dagens tekniske bane blev sat som den klassiske M-form, der udfordrer deltagerne via strategiske bøjevendinger og surfing i bølgerne. Nicoline Rasmussen var suveræn på damesiden efterfulgt af Lucinde Albrecht og Stine Molin. På herresiden var der ingen tvivl om, at den danske verdensmester Casper Steinfath var ude efter sin niende DM-titel, som han da også sikrede sig i et spændende og intenst finale heat. Her viste bl.a. Christian Andersen aka. Polar Bear en suveræn power, som sikrede ham andenpladsen efterfulgt af Vorupørs Mads Ring.

Casper Steinfath eksplodere ud af starten i sit finale heat. Foto: Jakob Gjerluff

Dagens Prone konkurrence var tydeligt domineret af Katrine Zinck Leth-Espensen, som i meget overbevisende stil sikrede sig sejren og titlen som Danmarksmester. På herresiden var det en tæt kamp mellem Christian Justesen, Nikolaj Møller og Simon Jensen. Resultatet blev en sejr og DM-titel til Christian Justesen tæt efterfulgt af Nikolaj Møller, der sikrede sig 2. Pladsen og Simon Jensen som sikrede sig 3. pladsen.

Dagen endte med en lækker middag fra Chrissy, hyggeligt samvær i surf klubben NASA og efterfulgt af DSRF’s årsmøde. Alt i alt var det en rigtig vellykket dag med masser af action på vandet og stranden.

Nicoline napper 2. sidste bøjevending før hun kommer i mål som den første kvinde. Foto: Jakob Gjerluff

Christian Andersen, den lokale komet på blot 16 år, får det til at ligne en leg i sit finaleheat. Foto: Jakob Gjerluff

Katrine Zinck Leth-Espensen dominerede tydeligt i prone paddleboard racet. Foto: Jakob Gjerluff

Casper Steinfath, Christian Andersen og Mads Ring fejre podieplaceringerne badet i champagne. Foto: Jakob Gjerluff

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar