Beretning #2: Casper vinder sølv!

Dagens lang distance SUP race her ved ISA VM i SUP var ekstremt udfordrende og bestemt et af de hårdeste race jeg nogensinde har deltaget i! Vi skulle padle en 22 km lang bane langs stranden i Lima, hvor vi under vejs både skulle surfe bølger og kæmpe os vej tilbage ud igennem brændingen på næsten 4 meter lange race brædder. Over 70 af verdens hurtigste SUP atleter stillede til start, og tempoet var højt fra start til slut.

Foto: ISA Rommel Gonzales

Foto: ISA Rommel Gonzales

Jeg kom godt fra start, og koblede mig hurtigt på førergruppen. Det gjaldt om at spare på kræfterne så meget som muligt. Når det ikke var min tur til at bryde vandet oppe i fronten af gruppen red jeg de andres hækbølger. Temperaturen lå på de ca. 30 grader, da racet blev skudt i gang, og de første 15 kilometer var nærmest ulidelige. Heldigvis faldt temperaturen en smule, da en kraftig tåge bevægede sig ind fra havet. Tågen gjorde det mere behageligt at padle, men gjorde også navigeringen på banen mere besværlig. 3 km før mål kunne vi ikke længere se stranden og måtte padle efter vores instinkt og bølgerne. Jo længere vi kom frem i racet, jo mere forsvandt kræfterne også. Jeg var uheldig at falde i vandet, da vi skulle runde nogle af bøjerne og måtte bruge ekstra energi på at nå op til føregruppen igen.

Foto: MIchael Tweddle

Foto: Michael Tweddle

Foto: ISA Michael Tweddle

Foto: ISA Michael Tweddle

Frem mod sidste bøjevending lå jeg placeret som nr. 4 i føregruppen. Da vi vendede den sidste bøje, gjaldt det om hurtigt at fange og ride en bølge hele vejen ind til strande for derefter at løbe i mål. Det var mit livs sprint! Jeg var øm i hele min krop og havde mest af alt lyst til at falde om og tage en dukkert i det kølige vand. Alligevel var der en stemme inde i mit hoved, der sagde, at jeg ikke kunne give op nu. En titel som verdensmester var inden for rækkevidde, jeg måtte kæmpe videre. Jeg endte med at fange en bølge sammen med 3 andre konkurrenter. Undervejs faldt 2 af dem af, og guld medaljen stod mellem mig og Jamie Mitchell fra Australien. Han kom op på stranden kort før mig, og i den vildste sprint slog han mig med få meter.

Det er helt vildt at blive nr. 2 til VM i SUP! Jeg kan slet ikke beskrive, hvor glad jeg er lige nu. Det har altid været min drøm at deltage i et VM, og at blive nr. 2 er helt uvirkeligt. Stort tillykke til Jamie med sejren. Jeg har altid set op til ham, og det var rigtig lærerigt at padle mod ham i dag.

Jeg ser frem til at repræsentere Danmark i flere SUP discipliner her ved ISA VM den kommende uge.

Skrevet af Casper Steinfath

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar