VM i Stand Up Paddle bliver en folkelig event

Danskerne inviteres med på vandet op til og under verdensmesterskabet i Stand Up Paddle (SUP). Bag initiativet står Dansk Surf & Rafting Forbund, som med 700.000 kr. i støtte fra Nordea-fonden, vil skabe et folkeligt VM i SUP. Op imod 6.000 danskere skal inviteres på vandet for at prøve kræfter med sporten i perioden fra maj til oktober 2017.

Over hele verden er Stand Up Paddle sporten i kraftig vækst og DSRF har som nationalt forbund for SUP-sporten i Danmark også oplevet en eksplosiv vækst i antallet af SUP-udøvere over de seneste par år.

I perioden 1.-10. september 2017 afvikler Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF) i samarbejde med foreningerne Friends of Cold Hawaii og Copenhagen Watersports verdensmesterskabet i Stand Up Paddle (SUP) og paddleboarding i København og Thy.

DSRF ønsker nu at bruge verdensmesterskaberne i SUP som en yderligere løftestang for udviklingen af sporten i Danmark og i perioden fra maj til oktober 2017 bliver danskerne inviteret med på vandet. Der sker blandt andet igennem mere end 10 folkelige kom-og-prøv events fordelt i hele landet, åbent hus arrangementer og træning på offentlige strande og introforløb i mange af landets foreninger.

Stand up paddle sporten er for hele familien. Foto: Red Paddle Co

Nordeuropas største folkelig SUP event

Det hele kulminerer i København 1. september, hvor forbundet afvikler Nordeuropas største folkelige SUP motionsevent i forbindelse med åbningen af Verdensmesterskaberne. Almindelige vandsportsglade danskere vil altså få muligheden for at padle VM-ruten i hjertet af København og der vil samtidig være en lang række af SUP-aktiviteter under selve VM-begivenheden som publikummer kan tage del i.

Netop folkeliggørelsen er årsagen til, at Nordea-fonden har valgt at støtte med 700.000 kr.: ”SUP er en ny motionsform i vanvittig vækst, og VM i Stand Up Paddle er en oplagt lejlighed til at inspirere og invitere flere danskerne til selv at komme med ud og motionere på vandet,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

”Danmark rummer et fantastisk potentiale for at dyrke sporten. Med støtten fra Nordea-fonden får vi mulighed for allerede nu at varme alle danskerne op til VM og give dem et brag af en folkefest på vandet i både København og Nr. Vorupør,” siger Michael Lindberg, som er projektchef i Dansk Surf & Rafting Forbund.

DSRF forventer at op imod 500 vil deltage i SUP motions eventen i København som har fået navnet Copenhagen SUP Crossing. En event, som forbundet håber bliver en tilbagevendende begivenhed mange år ud i fremtiden.

”SUP-sporten har et kæmpe potentiale i Danmark og hvorfor ikke lave store SUP-motions events på vandet for alle på linje med almindelige motionsløb. Sporten er ikke kun for den nørdede vandsportsudøver. Sporten er utrolig alsidig og nem at lære og giver derfor alle aldre muligheder for at komme ud og være aktiv på vandet. Vi har igennem de seneste par år set en vældig stor spredning i aldersfordelingen for de danskere som tager SUP sporten til sig og vi kan også se på vores medlemstal at kønsfordelingen er stort set lige blandt mænd og kvinder.” siger Michael Lindberg.

Forskning i bredden

Udover at give danskerne mulighed for at stifte bekendtskab med SUP-sporten ønsker DSRF også igennem forskning at sætte fokus på mulighederne for at bruge større sportsevents til at styrke udbredelsen og breddedeltagelsen inden for sporten. Idrættens Analyseinstitut vil derfor følge aktiviteterne og udarbejde en række analyser, som senere kan bruges som inspiration til kommende eventarrangører, der vil forsøge at bruge den øgede opmærksomhed omkring en event til at skabe mere aktiv deltagelse i konkrete idrætsgrene.

Analyse- og forskningsleder Rasmus K. Storm fra Idrættens Analyseinstitut siger:

”Der er behov for at få kigget nærmere på, hvordan man kan bruge store idræts- og sportsevents som løftestang til at skabe mere idrætsdeltagelse. Vi ved fra den eksisterende forskning, at det typisk kun sker, hvis man aktivt arbejder for at udnytte den øgede opmærksom en sportsevent skaber for den pågældende disciplin. Vi skal prøve at finde nærmere ud af, hvordan”.

Du kan allerede nu købe din billet til Copenhagen SUP Crossing på DSRFs hjemmeside, www.surfsup.dk/csc2017, og få et overblik over hvor i landet de mange SUP-aktiviteter kommer tæt på dig.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar