SUP CLASSICO – Danmarks første SUP Triathlon!

Af Maja Bertelsen

Lørdag d. 11. Juni blev Danmarks første Triathlon med Stand Up Padle (SUP) som disciplin afviklet. Startskuddet gik kl. 11.00 som planlagt og knap 40 deltagere padlede afsted ud på den smukke Brabrand Sø.

Efter knap 2 km. i let modvind, fortsatte padle-turen gennem Aarhus Å, hvor både Fiskehejre og ænder fløj om kap med deltagerne. Efter ca. 6,5 km SUP stod SEIERFITNESS klar med vand, energibar, frugt og løbesko. Derefter ventede ca. 6 km løbetur langs Åen tilbage til start, hvor Hifivefitness stod med energibar og energidrikke til, at klare den sidste del af turen, nemlig cykelturen på 9,4 km rundt om Søen.

27015398513_77dae88fbc_k

Der var lagt op til at man selv måtte strikke ruten sammen som man ville. Derfor valgte 5 af deltagerne at padle turen både frem og tilbage + cykelruten. Et enkelt par valgte endda at fortsætte ruten ind igennem Aarhus på sightseing og padlede derfor 16 km i alt. Det var fantastisk at se folk komme i mål. Samtlige deltagere havde givet den fuld skrue.

27590738056_a91f571384_k

Mangfoldighed

Der er ingen tvivl om at dette SUP-Triathlon er et mangfoldigheds-race. Der var seriøse deltagere som var meget spændte og gik efter sejren på deres lækre carbon raceboards og racer-cykler, men der var også deltagere som deltog for at få en fed oplevelse, nyde naturen og samtidig yde sit maksimale i dette korte, men også hårde intense Triathlon.

27525123542_342650cbd4_k

Fem af deltagerne havde kun prøvet SUP én eller få gange tidligere og var tilfreds med begynderboards og almindelige cykler. Særligt en deltager viste sig at få udfordringer på SUP-delen idet han rent faktisk startede med, at padle den modsatte retning end alle andre. Han kom sidst i mål på SUP-delen, men viste sig at være en skarp løber og fik derfor alligevel indhentet en del konkurrenter. Derfor vandt han også fighter-præmien 😉

Nautic Surf og Ski havde sponseret en del lækre præmier, dykkerbutikken i Åbyhøj sponserede en lækker våddragt og Kristian Rønn Lauritsen agerede fotograf og havde sponsoreret 2 billetter til SUP-race Waterz i Hvide Sande. Alle var meget hjælpsomme og der var dejlig stemning hele vejen rundt.

Se flere billeder fra SUP CLASSICO her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar